Cartofi dulci cu cremă de brânză și avocado

Cartofi dulci la cuptor cu cremă de brânză și avocado are numai ingrediente valoroase din punct de vedere nutritiv. Este o rețetă simplă ce poate fi servită la aperitiv sau poate fi pregătită cu o zi înainte pentru micul dejun. Copiii vor fi cu siguranță la fel de încântați ca și adulții de gustul puțin dulceag care se combină perfect cu crema de brânză.

Un cartof dulce (aproximativ 180g) aduce 162 calorii, dar și cantități importante de fibre, vitamina A, vitamina C și potasiu.

La diabet, cartofii dulci sunt de preferat comparativ cu cartofii obișnuiți, dar trebuie ținut cont că modul de preparare modifică indexul glicemic.

Cartofii dulci au un index glicemic variabil în funcție de modul de preparare. Respectiv index 41 dacă îi fierbem, până la 93 dacă îi preparăm la cuptor.

Avocado este numit de nutriționiști superaliment pentru cantitatea mare de fibre (13,4g fibre/ 100g avocado) și, mai ales, pentru aportul de grăsimi bune mono- și polinesaturate (24g / 100g avocado).

Comparativ cu cartofii dulci, indexul glicemic pentru avocado este aproape de 0.

Află mai mult Antioxidanți și superalimente: ce este dovedit științific?

Cartofi dulci cu cremă de brânză și avocado

Ingrediente

  • 2-3 cartofi dulci
  • 150-200g cremă de brânză
  • 1 avocado
  • 1 ceapă roșie sau 2 fire de ceapă verde
  • 10 roșii cherry
  • semințe chia, microplante, semințe de dovleac (facultativ)
  • 1 lingură ulei de măsline sau ulei de semințe de dovleac
  • 1 lămâie
  • sare, piper

Preparare

cartofi dulci cu avocado

1. Curățăm de coajă cartofii dulci și îi spălăm.
Apoi tăiem pe lungime cartofii pentru a obține felii de aproximativ 0,5 cm asemănătoare feliilor de pâine prăjită.
Așezăm feliile de cartofi într-o tavă de cuptor tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu ulei de măsline sau ulei de semințe de dovleac.
Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru 15-20 min.
Feliile de cartofi coapte trebuie să păstreze o anumită fermitate, ca să le putem unge ușor cu crema de brânză.

2. Până ce se coc cartofii:
Spălăm și tăiem în jumătăți roșiile.
Curățăm ceapa roșie și o tăiem în cubulețe fine. Sau, dacă folosim ceapa verde, o tăiem inele subțiri.
Spălăm și drenăm microplantele.
Tăiem în jumătăți avocado. Îndepărtăm sâmburele și scoatem miezul cu ajutorul unei linguri. Apoi feliem fin miezul de avocado.

cartofi dulci cu crema de branza si avocado

Cartofi dulci cu cremă de brânză și avocado

3. Scoatem feliile de cartofi dulci din cuptor și le lăsăm un pic să se răcorească.
Ungem feliile cu cremă de brânză.
Așezăm deasupra felii de avocado și jumătăți de roșii cherry.
Asezonăm ușor cu sare și piper. Și stropim cu suc de lămâie.
Adăugăm deasupra cubulețele de ceapă roșie și eventual microplante, semințe chia și semințe de dovleac pentru decor și pentru proprietățile lor speciale.

Feliile de cartofi dulci cu cremă de brânză și avocado pot fi servite imediat. Dar se pot pregăti și în avans și păstra și la frigider pentru a doua zi.

Este o rețetă simplă și divers colorată ceea ce o face atractivă și pentru copii. În același timp, este sățioasă datorită feliilor de avocado bogate în uleiuri vegetale.

AVOCADO: beneficii, vitamine, calorii

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente