chec cu ciuperci
nov. 23, 2019 Servus Expert Inspirație Niciun comentariu

CHEC cu CIUPERCI: rețetă delicioasă în 3 pași

CHEC cu CIUPERCI – delicios, dietetic, rapid

Folosim ciupercile pentru că ne place gustul. Acesta este criteriul după care majoritatea alegem alimentele.

Dar, în acest caz, este o alegere bună nu doar în ceea ce privește gustul, ci și beneficiile pentru sănătate.

chec cu ciuperci

Ciupercile au multe componente benefice, proteinele și fibrele fiind cele mai cunoscute, dar de data aceasta atragem atenția asupra altor două calități:

-conținutul de seleniu, prin care ciupercile funcționează ca antioxidanți, ajutând organismul la reparațiile celulare

-aportul de Vitamine B și Vitamina D din sursă non-animală

Checul cu ciuperci îl veți face conform rețetei de câteva ori, dar apoi veți vedea că se pot modifica ingredientele după imaginație. Dacă păstrăm ciupercile ca bază, va fi totdeauna delicios.

INGREDIENTE

6 ouă

6 linguri de făină (puteți folosi făina integrală)

800 g ciuperci feliate din conservă

1 conservă de porumb dulce (facultativ)

4 fire de ceapă verde ( sau 2 cepe medii ) tocate fin

3 ardei capia tăiați mărunt

300 g cașcaval ras

1 legătură de pătrunjel/ mărar

100 g unt

3 linguri de smântână

1 praf de copt

sare, piper

chec cu ciuperci

CHEC cu CIUPERCI:

PREPARARE

Pasul 1

Într-o tigaie mai înaltă se călește ceapa în unt. Untul poate fi înlocuit cu o cantitate echivalentă de ulei de măsline.

Apoi adăugăm ciupercile din conservă, scurse de zeamă și clătite. Eu am folosit o combinație de ciuperci: pleurotus, proaspete, și ciuperci din conservă.

Ciupercile proaspete le-am mărunțit cu robotul de bucătărie.

Prepararea termică nu trebuie să fie îndelungată. La distanță de 5 min putem adăuga fiecare componentă: ardei, verdeață, cașcaval, porumb dulce din conservă.

Compoziția preparată termic aproximativ 20-25 min rămâne în tigaie, să se răcorească.

Pasul 2

Albușurile se bat cu un praf de sare până ce se obține o compoziție fermă. Apoi adăugăm pe rând gălbenușurile.

Această parte se pregătește cu mixerul, dar odată încorporate gălbenușurile, renunțăm la mixer.

Vom adăuga cele 6 linguri de făină, pe rând, amestecând ușor cu lingura.

În final adăugăm praful de copt.

Pasul 3

Compoziția pregătită termic și răcorită se amestecă, într-un castron mare, cu compoziția de ouă și făină.

Adăugăm și 2-3 linguri de smântână. Dar putem renunța la ea dacă dorim un chec mai dietetic.

Potrivim gustul de sare și putem adăuga puțin piper/ coriandru măcinat.

Compoziția bine omogenizată se toarnă în două forme de chec și se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 grade, pentru 45-50 min.

chec cu ciuperci

Este preferabil să-l lăsați să se răcească înainte de a-l tăia, dar nu în formele de chec pentru că se umezește.

Este delicios rece, a doua zi, dar dacă nu vă puteți abține, merge și călduț. Se poate servi lângă o felie de brânză bună. Este sățios și poate compune o cină.

Sau poate fi servit ca aperitiv chiar și la o masă festivă. Nu vă va face de rușine, din contră.

Și dacă tot am vorbit de ciuperci:

Lasă un răspuns

Newsletter

Urmăriți-ne pe Facebook!

Calculator Indice de Masă Corporală

cm
kg

Calculator Indice de Masă Corporală

Child BMI calculator is only valid for children between 2 and 20 years.

cm
kg
%d blogeri au apreciat: