Ciuperci cu broccoli și bulgur in sos de smantana si parmezan

Vrei să mănânci sănătos? Ciuperci cu broccoli și bulgur în sos de vin, smântână și parmezan este o variantă de felul II pe care îl poți servi doar cu salată, dar merge la fel de bine cu o porție de pește la grătar.

Ciupercile pleurotus sunt o sursă excelentă de proteine, dar și de vitamine B, potasiu, zinc, fosfor și magneziu.

Necesită un timp de preparare un pic mai îndelungat decât alte soiuri de ciuperci. În total vom ajunge la aproximativ 45 min.

Bulgurul este o cereală care poate înlocui cu succes orezul alb în toate rețetele cu care ne-am obișnuit, ca, de exemplu, ardeii umpluți. Avantajele consumului de bulgur le-am prezentat la rețeta de pilaf cu bulgur și legume, o rețetă de post sau vegetariană foarte simplu de pregătit.

Ciuperci cu broccoli și bulgur în sos de smântână și parmezan

Ingrediente

  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 200 g bulgur
  • 200 g broccoli
  • 2 cepe medii
  • 200 ml smântână dulce
  • 150 ml vin alb
  • 100 g parmezan
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță turmeric (curcuma)

Preparare

1. Tocăm ceapa mărunt și o punem în cratiță antiaderentă împreună cu cele 2 linguri de ulei de măsline și lingurița de turmeric. O pregătim la foc mediu până ce devine translucidă.

2. Apoi adăugăm ciupercile pleurotus tăiate în fâșii. Punem 1/2 cană apă și 1/2 cană de vin împreună cu lingurița de sare. Punem capacul și lăsăm focul la nivel mediu pentru 15 min.

3. Bulgurul se spală în 1-2 ape și se adaugă peste ciuperci și ceapă. Dacă nu a rămas prea mult lichid, mai adăugăm un pic de apă sau vin alb. Bulgurul va absorbi din lichid. Punem capacul și lăsăm la foc mediu pentru încă 10 min.

4. Între timp, într-o oală separată, fierbem buchețelele de broccoli pentru 10 min. Le scoatem într-o strecurătoare și le clătim cu apă rece pentru a-și păstra culoarea.

5. Este momentul să adăugăm smântâna peste ciuperci și bulgur. Punem capacul pentru încă 10 min la foc mediu.

ciuperci cu broccoli si bulgur

6. Ultima etapă este adăugarea buchețelelor de broccoli și a parmezanului peste celelalte ingrediente. Acum amestecăm ușor ca să nu zdrobim broccoli.
Dacă pare că nu a rămas sos suficient se mai poate adăuga încă un pic de smântână și vin. Lăsăm ingredientele să-și combine gusturile pentru încă 5 min la foc mic.

ciuperci cu broccoli si bulgur

7. După stingerea focului se adaugă cei 4 căței de usturoi zdrobiți și se amestecă ușor în mâncare.

Mâncarea se poate servi la 30 min după ce am stins focul. Preparatele cu bulgur sunt la fel de bune și reci sau doar puțin încălzite.

ciuperci cu broccoli si bulgur

Ciupercile cu bulgur și broccoli în sos de vin, smântână și parmezan sunt o rețetă în stil mediteranean, ușor de pregătit, care combină arome diferite și ingrediente bogate în nutrienți. Poate fi servită cu o salată simplă cu roșii cherry și valeriană.

Dar poate fi și garnitură pentru friptura de pui, șnițele din piept de pui sau pește la grătar.

Rețetă: Supă cremă de ciuperci pleurotus

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Articole Similare

Rămâi conectat/ă

1,861FaniÎmi place
2,623CititoriConectați-vă
20,676CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Articole recente