mart. 26, 2019 Servus Expert Inspirație, Nutriție - Diete - Rețete, Sănătate Niciun comentariu

REȚETĂ.Conopida romanesco în sos de iaurt

Conopida romanesco sau brocoli romanesco

Romanesco este o legumă înrudită cu conopida, dar și cu brocoli. Un fel de struțo-cămilă sau ”brocolopidă”. Aparțin aceleiași familii de plante, dar romanesco este mai crocantă, cu aromă mai delicată și un gust puțin dulceag.

În ceea ce privește aportul de nutrienți, o porție de conopidă romanesco de aproximativ 115g aduce:

97% din aportul zilnic necesar de vitamina C

34% din aportul zilnic necesar de vitamina K

Dacă avem o dietă bazată pe fructe și legume și dorim să încercăm arome și gusturi noi, rețeta de conopidă romanesco este un bun prilej.

CONOPIDĂ ROMANESCO și SOS DE IAURT

INGREDIENTE:

2 conopida romanesco

1/2 pachet de unt

ulei de măsline

sare, piper, coriandru boabe, busuioc uscat

Pentru sos:

1-2 iaurturi grecești

hrean dat pe răzătoare (eventual din cel conservat în borcan, cu oțet)

3-4 căței de usturoi zdrobiți

zeama de la 1 lămâie

mentă uscată și mărunțită

PREPARARE:

Pasul 1:

se spală conopida romanesco, având grijă să nu rupem buchețelele, să rămână întreagă

se pune la fiert, într-o oală cu apă care deja clocotește

se adaugă 1 linguriță de sare, boabe de piper și corindru

se lasă la fiert 10 min, la foc moderat

între timp se topește untul la foc redus și se aromează cu busuioc și coriandru; se sărează după gust

Pasul 2:

în tava cuptorului se pune hârtie de copt

se așează cele 2 bucăți de conopida romanesco scoase de la fiert și scurse de apă

se ung cu unt topit, cu ajutorul unei pensule

se potrivește cuptorul la 180 grade pentru 40 min

la jumătatea intervalului ( după 20 min de stat în cuptor) se toarnă ușor peste ele restul de unt topit și aromat

Dacă dorim să le păstrăm ca mâncare de post sau să reducem numărul de calorii, putem să ungem conopida cu ulei de măsline.

Conopida romanesco astfel preparată se poate servi cu sosul de iaurt, pregătit în timp ce conopida stă la cuptor.

Sosul de iaurt se obține amestecând ușor ingredientele.

Conopida romanesco se servește caldă, stropită din abundență cu sos de iaurt.Gustul ei puțin dulceag se combină perfect cu iaurtul ușor picant.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Newsletter

%d blogeri au apreciat: