Prima pagină » Sănătate » DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

Iată câteva rețete pe care le-am cules pentru dumneavoastră și care păstrează principiile de bază din dieta antiinflamatoare. The Mediterranean Dish este sursa după care am adaptat rețetele.

De asemenea, prepararea lor nu necesită un consum de timp prea mare și sunt foarte gustoase.

PUI LA CUPTOR CU FENICUL ȘI TURMERIC/CURCUMA

dieta antiinflamatoare: pui, curcuma

Turmericul/Curcuma are proprietăți antiinflamatoare și modifică răspunsul sistemului imunitar – precizează Arthritis Foundation.

Se afirmă efecte benefice care reglează tensiunea arterială, îmbunătățește digestia, inclusiv la persoanele cu boală Crohn, colită ulcerativă și alte boli inflamatorii care pot apărea in tractul digestiv.

Trebuie reținute aceste efecte, dar trebuie, de asemenea, precizat că studiile ce le susțin au fost făcute pentru anumite doze de turmeric și cu consum zilnic.

Culoarea rețetei este dată în principal de turmeric, iar la aromă participă și celelalte ingrediente: fenicul, ceapă, lămâie, portocală, usturoi.

INGREDIENTE:

120 ml ulei de măsline

120 ml vin alb

120 ml suc de portocale (preparat în casă)

1 lămâie (sucul)

2 linguri muștar

3 linguri zahăr brun

1 linguriță pudră de usturoi

1 lingură turmeric (curcuma)

1 linguriță coriandru

1 linguriță paprika dulce

sare, piper

1 bulb de fenicul feliat

1 ceapă mare tăiată peștișor

2 portocale feliate, necurățate de coajă și bine spălate

Vă recomandăm:  Top 10 alimente permise la DIABET - Ce alegem?

1 lime felii (opțional)

6 pulpe de pui întregi sau combinație de piepți și pulpe

Timp de preparare: 15 min
Timp pentru gătit: 40-45 min
Porții: 4-6

DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

PREPARARE

1. Pregătim legumele și fructele așa cum e precizat la ingrediente: ceapa tăiată peștișor, fenicul, portocalele și lime feliate ca în imagine.

2. Într-un bol mare pregătim o marinată în care vom ține carnea de pui la frigider înainte de a o găti. Ingredientele pentru marinată sunt primele 6 din listă: uleiul de măsline, vinul, sucul de portocale, sucul de lămâie, muștarul și zahărul brun.

3. Într-un bol mai mic amestecăm turmericul cu usturoi, coriandru, paprika, sare și piper.

4. Se adaugă jumătate din conținutul bolului mic în bolul mare și se amestecă bine pentru combinarea aromelor.

5. Restul conținutului din bolul mic se folosește pentru a ”unge” foarte bine carnea de pui, pe toate părțile și sub piele.

6. Puiul asfel pregătit se introduce în bolul mare cu marinată, se adaugă și legumele și fructele feliate la pasul 1, se acoperă bolul și se lasă la frigider 1-2 ore.

pui, portocale, ceapa

Se poate sări peste etapa marinării dacă nu aveți timp, dar frăgezimea cărnii și combinația de arome sunt inegalabile dacă parcurgeți și această etapă.

7.  Se va răsturna intr-o tavă cu pereți mai înalți sau un vas de sticlă termorezistentă. Se mai poate presăra deasupra puțină sare și un pic de zahăr brun pentru culoare.

pui

8. Se lasă la cuptor 40-45 de minute la 180-200 de grade.

Pagina următoare: Cel mai bine se servește cu orez libanez – vezi mai jos

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Un comentariu la „DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?”

  1. Pingback: INFLAMAȚIA:o reacție de apărare. De ce ne temem de ea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *