Prima pagină » Sănătate » DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?

PUI CU ROZMARIN

Rozmarinul are o aromă puternică ce aduce cu aroma de pin. În timpurile străvechi se folosea ca să îmbunătățească memoria.

Conține substanțe care modulează răspunsul oferit de sistemul imunitar, stimulează circulația (este de menționat, în mod special, efectul pentru circulația cerebrală care conduce la o capacitate de concentrare crescută) și îmbunătățesc digestia. Are în componența sa și substanțe cu efect antiinflamator. 

INGREDIENTE:

1,5 lingură rozmarin uscat

1 lingură usturoi pudră

1,5 linguriță coriandru boabe măcinat

1 linguriță rasă nucșoară

sare, piper

6 pulpe de pui întregi, cu tot cu piele

10 cartofi baby curățați sau alt tip de cartofi, în cantitate corespunzătoare

5-6 morcovi curățați și tăiați în felii mai groase

1 ceapă medie tocată mai mare

ulei de măsline

sucul de la o lămâie

PREPARARE

! Mic secret: scoate carnea de pui din frigider cu 20-30min înainte de a găti. Când gătești puiul prea rece, are tendința să se usuce.

1. Se combină condimentele (rozmarin, usturoi, nucșoară, coriandru, sare, piper)  într-un bol.
Se pune deoparte o lingură rasă din acest amestec, pentru mai târziu

2. Se asezonează pulpele de pui cu amestecul de condimente.
Se va urmări să pătrundem și sub piele. Se lasă așa 20-30min pentru că aromele vor pătrunde carnea și vor aduce o savoare specială.

3. Într-un bol se amestecă legumele (cartofii, morcovii, ceapa) pregătite așa cum este precizat în lista de ingrediente. Se amestecă bine cu puțin ulei de măsline și cu restul de amestec de condimente.

4. Se aranjează carnea și legumele astfel pregătite într-o tavă cu pereți mai înalți. Se stropesc generos cu ulei de măsline și cu sucul de la o lămâie.

4. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius, pentru 30-45min.
Se poate acoperi inițial cu folie și apoi scoatem folia pentru ultimele 20min ca să obținem o culoare rumenă.

dieta antiinflamatoare: cum combatem inflamatia

Atenție! Timpul de pregătire în cuptor variază în funcție de grosimea bucăților de carne și de legume.

Vă recomandăm:  CANDIDOZA VAGINALĂ: ce trebuie să știm?

Pagina următoare: SALATĂ CHINEZEASCĂ cu PUI

Pagini: 1 2 3 4 5 6

Un comentariu la „DIETA ANTIINFLAMATOARE: cum combatem inflamația?”

  1. Pingback: INFLAMAȚIA:o reacție de apărare. De ce ne temem de ea?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *