DIETA ANTIINFLAMATOARE
FILE DE PEȘTE ÎN CRUSTĂ DE NUCI PECAN

Nucile pecan sunt mai dulci decât cele obișnuite și cu coaja mai subțire. Au un conținut ridicat de grăsimi, dar 90% sunt grăsimi monosaturate, utile pentru sănătate.

Dar, având în vedere că studiile științifice nu găsesc o diferență între beneficiile aduse de diferitele tipuri de nuci, puteți folosi în rețetă oricare dintre ele sau, și mai bine , un mix.
Cercetătorii de la Harvard afirmă proprietățile ”cardioprotective, anticarcinogenice, antiinflamatoare și antioxidante” ale nucilor, datorită conținutului lor de fibre, proteine, grăsimi ”sănătoase”, vitamine și minerale.
S-au observat creșterea de HDL-colesterol, scăderea de LDL-colesterol, întârziere în absorbția alimentelor, fiind astfel sățioase și diminuînd senzația de foame. Aceste calități face consumul de orice tip de nuci indispensabil in dieta antiinflamatoare.
INGREDIENTE:
Pentru crustă:
–nuci pecan sau orice mix de nuci, zdrobite cu un făcăleț sau rotite un pic în blender
–pesmet
–rozmarin
–sare
–zahăr brun
–piper Cayenne
–ulei de măsline

Cantitățile nu sunt stricte. Orientați-vă după câte fileuri de pește vreți să înveliți în crustă.
PREPARARE
1. Se amestecă ingredientele pentru crustă și se rumenesc puțin la cuptor.
2. Se tăvălesc fileurile de pește (cod, păstrăv, tilapia, etc.) mai întâi prin albuș de ou, apoi prin amestecul pentru crustă pregătit în cuptor la etapa precedentă.

3. Se gătește la cuptor până se rumenește frumos.
Poftă bună!