Home Inspirația zilei De gustat DRESSING pentru SALATE: 3 rețete pe care trebuie să le încerci

DRESSING pentru SALATE: 3 rețete pe care trebuie să le încerci

- Advertisment -

Dressing salate – Retete de dressinguri – Dressing cu rodie, muștar Dijon și miere – Dressing dulce-acrișor cu masline Kalamata – Dressing simplu cu iaurt si usturoi –

Dressingul este amestecul semilichid cu care ne garnisim salatele. E simplu să cumperi un dressing gata făcut, dar este la fel de simplu să prepari unul. Avantajul este că poți elimina orice ingredient nesănătos și ai ocazia să oferi o salată cu gust original care poate deveni rețeta casei.

Singurul lucru de care ai nevoie este un blender sau un robot de bucătărie. Sugestiile de pe net sunt nelimitate și pornind de la ele poți improviza.

Iată câteva din rețetele de dressing pe care le-am adaptat după ce am încercat rețetele originale. Nouă ne-au plăcut, sperăm să vă placă și vouă.

Dressing cu rodie și miere

Dressingul cu rodie este foarte potrivit pentru salatele de iarnă. Are ingrediente sănătoase, iar culoarea roz aduce un plus estetic salatei.

Ingrediente: semințele de la 1 rodie mare+ 50 ml ulei de măsline + 1-2 lingurițe de miere + 1-2 linguri muștar Dijon + 1 lingură oțet alb de vin sau suc de lămâie + 1 linguriță de sare + 1 lingură de ierburi provensale

Se pun în blender toate ingredientele, mai întâi cele lichide, apoi celelalte. Se mixează câteva minute până ce se obține o pastă fină.
Cantitățile sunt aproximative. Depind de cantitatea de salată pe care dorești să o ornezi. Ingredientele sunt esențiale și vor contribui la succesul salatei.
Câteva semințe de rodie se păstrează pentru a orna salata după ce turnăm dressingul.

Dressingul cu rodie este potrivit pentru salate lejere (frunze de salată, baby spanac, valeriană), dar pentru că rodia aduce atmosfera fresh se potrivește și cu salate mai consistente.

Se poate pregăti mai din timp și se poate păstra la frigider într-un borcan de sticlă închis ermetic.

Dressing dulce-acrișor cu măsline Kalamata

Ingrediente: 120ml ulei de măsline + 120g muștar Dijon + miere (1-2 lingurițe) + 1 lingură zeamă de lămâie sau oțet + 1/2 linguriță de sare + 10 măsline Kalamata fără sâmburi

Se mixează în blender toate componentele până ce se obține o pastă fină. Putem ajusta apoi gustul de sare. Dacă salata va conține și brânză atunci trebuie să folosim mai puțină sare la dressing.

Combinația poate fi folosită și ca marinată pentru piept de pui sau de curcan ce urmează să fie pregătit la grătar.

dressing cu iaurt, usturoi, ierburi aromatice

Dressing cu iaurt grecesc și ierburi aromatice

Ingrediente: 200 ml iaurt grecesc + 50 ml ulei de măsline + 2 linguri de suc de lămâie sau oțet de mere + 2 căței de usturoi + 1 linguriță de sare + 3 linguri de ierburi aromatice: busuioc, oregano, maghiran

Combinația se amestecă pentru câteva minute în blender până ce obținem textura dorită.

Acest dressing poate însoți salata simplă de roșii cu castraveți și ceapă. Ingredientele salatei se amestecă bine cu dressingul. Deasupra se pot adăuga câteva bucățele de brânză feta și câteva crutoane rumene sau semințe de dovleac ce vor spori consistența salatei și valoarea ei nutritivă.

- Advertisment -