Fursecuri fragede cu cafea și alune

Reteta de fursecuri fragede cu cafea este extrem de simplă. Ceea ce au special este asocierea de arome și gusturi: cafea și alune de pădure. Combinația de dulce și amărui este irezistibila.

Ca la orice fursec, plăcerea este doar cât o gură: scurtă și concentrată. Vei fi tentat să tot iei de pe platou. Ies destule fursecuri de casa din ingredientele de mai jos. Dar…nu uita de calorii.

Fursecuri fragede cu cafea și alune

Ingrediente

 500 ml ulei
500g zahăr
650g făină
6 ouă
coajă rasă de lămâie
boabe de cafea și alune de pădure măcinate pentru decor

Preparare

- Advertisement -
eladerm.ro%20
- Advertisement -

Nu trebuie să fii o gospodină desăvârșită ca să-ți iasă bine fursecurile.

 • Separăm mai întâi albușurile de gălbenușuri.

 • Batem albușurile spumă și le lăsăm deoparte.

 • Gălbenușurile se mixează cu zahărul.

 • Apoi se adaugă coaja rasă de lămâie și eventual alte esențe după gust.

 • Se toarnă treptat și uleiul și continuăm să mixăm la viteză mică.

 • Adăugăm albușurile bătute spumă la început.

 • În final încorporăm treptat făina.

fursecurile cu cafea

Se obține o compoziție relativ moale. Cu ajutorul unei lingurițe formăm fursecuri și le punem în tava tapetată cu hârtie de copt.

Ornăm fiecare fursec cu câte două boabe de cafea și cu alune de pădure măcinate.

Trebuie lăsat spațiu suficient între fursecuri deoarece un pic se întind la căldură.

fursecuri cu cafea

Fursecurile se coc repede. Fiecare tavă necesită aproximativ 7-8 min în cuptorul preîncălzit la 180 grade.

fursecuri cu cafea

Se pot scoate din cuptor și când sunt mai albicioase dacă nu le dorim crocante.

Deoarece compoziția este moale și se întinde puțin în cuptor, grosimea fursecurilor este redusă. Coacerea merge rapid.

fursecuri cu cafea

Boabele de cafea se coc și este foarte plăcută asocierea celor două arome, cafea și alune.

Dar puteți folosi la ornare și merișoare, stafide sau nuci în loc de alune.

Aspectul fursecurilor este festiv. Și vor fi preferatele musafirilor, pentru combinația de dulce și amărui.

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Vă recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Stai cu noi

2,258FaniÎmi place
2,529CititoriConectați-vă
21,980CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Articole recente