Lasagna rulouri cu branzeturi si zucchini

Lasagna rulouri cu brânzeturi și dovlecei zucchini: reteta explicata și exemplificată pas cu pas. O rețetă delicioasă pentru oricine, nu doar pentru vegetarieni.

Rețeta clasică de lasagna cere mai mult timp și poate că nu te încumeți să te apuci de ea așa des. Dar rulourile sunt mai simplu de făcut și nu-ți consumă mai mult de 30 min până la introducerea în cuptor.

În plus, este o rețetă ușoară, cu un mix de brânzeturi care se topesc și vin cu aroma de usturoi și pătrunjel proaspăt tocat.

Rețeta te va satisface complet. Totul este să o planifici un pic în avans și să ai ingredientele la îndemână.

Dacă o pregătești duminica, ceea ce rămâne pe luni este la fel de delicios. Fiind fără carne, se poate servi chiar și rece. Sau se poate congela după preparare și răcire. Poți păstra la congelator pentru

Ingrediente

  • 1 dovlecel zucchini
  • 8 foi de lasagna
  • brânzeturi pentru amestec: brânză proaspătă 200g + feta 100g + mozzarella răzuită 3-4 linguri
  • 200g mozzarella și 100g parmezan răzuit pentru decorul final
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1-2 căței de usturoi zdrobiți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200g suc de roșii sau sos pentru paste

Preparare lasagna rulouri

Pasul 1: Zucchini la cuptor

Începem cu zucchini. Se curăță și se feliază subțire astfel încât să obținem 8 felii. Ar fi bine să mai avem un zucchini la îndemână. În caz că nu ne ies 8 felii din primul, să putem adăuga.

zucchini

Zucchini se dă la cuptor, pe foaie de copt, pentru 15 min la 180 grade ventilat. Doar cât să se înmoaie puțin pentru a putea face rulourile.

Pasul 2: Compoziția de brânză

În timp ce se pregătește dovlecelul la cuptor, ne ocupăm de crema de brânză. Și punem și o oală cu apă la fiert pentru foile de lasagna.

Brânzeturile se amestecă cu 1-2 linguri ulei de măsline, usturoiul și pătrunjelul tocat fin. Merge și un pic de piper, după gust.

Dacă nu ai chiar brânzeturile din rețetă nu este o mare problemă. Poți folosi orice tip de brânzeturi care îți plac.

lasagna cu branza si zucchini

Omogenizăm bine compoziția cu ajutorul unei furculițe.

Între timp zucchini sunt gata și îi scoatem din cuptor să se răcorească puțin.

Dacă nu ai încercat încă salata cu dovlecei zucchini la grătar este momentul să ți-o notezi. Este ușor de pregătit și, mai ales, foarte rapidă. Când te grăbești și nu este timp de altă garnitură este o salată ideală.

Pasul 3: Montarea rulourilor de lasagna

Foile de lasagna se introduc în apa care fierbe la mic, pentru 1-2 minute. Eu am folosit lasagna de la Barilla care necesită pregătire 4 min, dar nu trebuie lăsate atât. Foaia se poate rupe când montăm rulourile. Oricum foile de lasagna se vor mai prepara și în cuptor.

lasagna cu branzeturi si zucchini

Se scoate foaia de lasagna pe o suprafață plană. Se unge cu gremă de brânză într-un strat de aproximativ 0,5 cm și deasupra se pune o felie de zucchini.

lasagna cu branzeturi si zucchini

Apoi împachetăm și așezăm pe rând fiecare rulou în vasul termorezistent în care dorim să pregătim lasagna.

Pasul 4: Sosul de roșii

Pregătim un mix din sos de roșii de casă sau sos pentru paste din comerț(ai grijă că aceste produse au conservanți și un conținut mai mare de sare) și apă. Acum putem adăuga și puțin piper sau mai mult dacă ne plac mâncărurile condimentate.

lasagna cu branzeturi si zucchini

Cantitatea de sos obținută trebuie să ajungă cam la 1/2 din înălțimea rulourilor, nu să le acopere.

Pasul 5: Lasagna la cuptor

Punem din abundență mozarella și parmezan deasupra rulourilor de lasagna. Și introducem vasul la cuptor: 45 min la 170 grade ventilat. Acoperim vasul cu o folie în primele 30 min.

lasagna cu branzeturi si zucchini

Scoatem folia în ultimele 15 min pentru a obține o crustă faină și apetisantă.

lasagna cu branzeturi si zucchini

Rulourile de lasagna sunt delicioase fierbinți, dar merg și a doua zi reîncălzite.

Cum poți pregăti lasagna dinainte?

O variantă este să parcurgi toți pașii cu o zi înainte, mai puțin cel cu cuptorul. Poți pune vasul la frigider și îl dai la cuptor doar a doua zi.

A doua variantă este să parcurgi toți pașii în afară de cel cu cuptorul și să pui vasul la congelator. Se poate păstra aproximativ 36 ore. Se scoate mai din timp și când ajunge la temperatra camerei se dă la cuptor.

Lasagna cu zucchini este o rețetă mediteraneană care poate face parte cu succes din meniul sănătos cu care este bine să ne obișnuim.

Rețete vegetariene

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente