Lifestyle

Cele mai noi articole:



Mai multe articole:


Produse de PROTECȚIE SOLARĂ. La ce să fim atenți?

PRODUSE de PROTECȚIE SOLARĂ – Beneficii și Riscuri Cremele de protecție solară sunt necesare, mai ales vara, deoarece ne protejează de arsuri, de îmbătrânirea prematură a pielii ( riduri, pete) și scad riscul de cancer de piele. Ingredientele active din produsele de protecție solară acționează absorbind radiațiile UV ale luminii soarelui. Astfel este împiedicată pătrunderea […]

0 comments

OUĂLE de PAȘTE. Cât de multe sunt prea multe?

OUĂLE de PAȘTE. Cât este bine să consumăm în aceste zile? Bolile cardiace rămân cauza pricipală de mortalitate pe glob. Recomandările actuale ale specialiștilor subliniază importanța consumului de fructe, vegetale, cereale integrale, produse lactate cu consum scăzut de grăsimi, pește și nuci de toate tipurile. Toate aceste principii sunt înglobate în dieta DASH recomandată de […]

0 comments

REȚETĂ.Conopida romanesco în sos de iaurt

Conopida romanesco sau brocoli romanesco Romanesco este o legumă înrudită cu conopida, dar și cu brocoli. Un fel de struțo-cămilă sau ”brocolopidă”. Aparțin aceleiași familii de plante, dar romanesco este mai crocantă, cu aromă mai delicată și un gust puțin dulceag. În ceea ce privește aportul de nutrienți, o porție de conopidă romanesco de aproximativ 115g aduce: –97% din aportul […]

0 comments

REȚETĂ.Dovlecei umpluți cu quinoa

Dovlecei umpluți cu quinoa. Ce avantaje are consumul de quinoa? Quinoa este o pseudo-cereală. Semințele de quinoa sunt preparate și consumate ca orice cereală. Dar este mai bogată în nutrienți decât majoritatea cerealelor. Avantajele principale ale quinoa: -este una dintre puținele plante care aduce toți cei 9 aminoacizi esențiali; este deci o proteină completă, fiind utilă celor cu dietă vegetariană […]

0 comments

Rețetă cu CIUPERCI în cremă de parmezan

Rețetă cu CIUPERCI în cremă de parmezan, cu PIEPT de PUI și LĂMÂIE Ciupercile sunt neașteptat de bogate: vitamine B, proteine, fibre, cupru, seleniu,, dar și potasiu și calciu. Destul de bine pentru un produs care are mai mult de 90% apă. În ceea ce privește potasiul, conținutul este semnificativ: 2/3 cană de ciuperci aduce […]

0 comments

RISCUL de CANCER și ALIMENTELE. Adevărat sau fals?

ALIMENTELE și RISCUL de CANCER – Top 10 informații verificate științific Conduita alimentară poate influența atât apariția cancerului, cât și recidiva acestei boli. Studiile științifice demonstrează că există o legătură între diferitele tipuri de alimentație și cancer. Informațiile care circulă în media nu sunt toate susținute de dovezi științifice. Încercăm în acest articol să vă […]

0 comments

REȚETĂ. Salată mediteraneană cu dovlecei zucchini la grătar

Salată mediteraneană cu dovlecei zucchini la grătar, suc de lămâie și brânză feta Varietatea de dovlecei zucchini are calitatea de a se menține mai fermă la gătit. Pot fi pregătiți la grătar, la cuptor, în supe creme sau în diverse alte moduri. Dar nu este singura lor calitate. Nutriționiștii îi recomandă și pentru: -combaterea constipației, prin conținutul mare de apă; utili […]

0 comments

Salată mediteraneană de roșii cu semințe de rodie

SALATĂ mediteraneană cu roșii și semințe de rodie Salata mediteraneană cu roșii și rodie se poate servi ca atare, construind o cină sănătoasă alături de o felie de pâine din făină integrală. Sau poate fi garnitură la o porție de pește la grătar, dacă optăm pentru ea la prânz. Este aspectuoasă și ne poate însoți […]

0 comments

ANEMIE prin lipsă de VITAMINE. Cum ne dăm seama că există ?

Pericolul de anemie apare când sângele nu are suficiente hematii (eritrocite sau globule roșii). Analiza de sânge care arată numărul de hematii este hemograma. Hematiile sunt cele care transportă oxigenul către celulele corpului, prin intermediul hemoglobinei.  Anemia poate avea multe cauze. Lipsa anumitor vitamine este una dintre ele. Vitaminele implicate sunt: folat, vitamina B12 și […]

0 comments


%d blogeri au apreciat: