Prima pagină » Lifestyle » Lipie cu pasta de avocado, dovlecei și parmezan

Lipie cu pasta de avocado, dovlecei și parmezan

Pasta de avocado cu dovlecei si parmezan – Retete cu avocado – Lipie cu pasta de avocado – Bruschete cu pastă de avocado – Reteta pastei de avocado cu dovlecei la gratar si parmezan –

Avocado este un superaliment cu multiple beneficii pentru sănătate atunci când este consumat regulat. Aduce fibre și grăsimi moninesaturate, vitamina K, C, E și acid folic. Pasta de avocado valorifică fructul așa cum este, fără preparare termică, deci cu păstrarea integrală a proprietăților lui.

Tips
Cum alegem un avocado?
Coaja să fie maronie și când îl strângem în pumn să pârâie puțin. Atunci este tocmai bun de mâncat.
Dacă ai cumpărat un avocado necopt, ține-l 2-3 zile într-o hârtie închisă la culoare, împreună cu un măr sau o banană
Poți păstra avocado la congelator, dar își va schimba textura

Pasta de avocado cu dovlecei și parmezan

pasta de avocado

În acest articol:

Ingrediente

Avocado: 2 bucăți
Se taie în două, se scoate sâmburele și apoi cu lingurița se desprinde miezul de coajă

Dovlecei obișnuiți sau zucchini: 2 bucăți
Se curăță de coajă, se taie rondele și se pregătesc pe grătar, 3 minute pe fiecare parte

Parmezan ras: 100g

Ulei de măsline 1-2 linguri, suc de la 1/2 lămâie, coriandru măcinat, 4 căței de usturoi, fistic zdrobit sau muguri de pin pentru ornare

Preparare

Se pregătesc mai întâi dovleceii la grătar și după ce aceștia s-au răcorit introducem în cuva robotului de bucătărie avocado, dovleceii și parmezanul. Avem grijă să păstrăm câteva feliuțe de avocado pentru ornare.

Mixăm cele 3 ingrediente 1 min, apoi adăugăm zeama de lămâie și ulei de măsline 1-2 linguri până ce obținem o consistență cremoasă, dar fermă. Pasta urmează să o folosim la bruschete sau pe lipie și nu ar fi recomandabil să curgă, chiar dacă e gustoasă și așa.

Ridicăm din nou capacul robotului și adăugăm: coriandru măcinat 1/2 linguriță și 4 căței de usturoi. Mixăm încă un minut-două. Nu este nevoie de sare deoarece parmezanul este suficient de sărat.

Se ornează cu feliuțe de avocado și fistic sau muguri de pin.
Pasta de avocado poate fi servită pe bruschete adăugând și o felie subțire de prosciutto sau ton.
Sau se poate servi cu lipie cumpărată sau preparată în casă, în compania salatei de pătrunjel cu roșii și castraveți.

 

Newsletter

Servus Expert oferă un rezumat gratuit săptămânal, pentru fiecare categorie, al celor mai interesante articole despre sănătate, artă, știință, cultură și alte aspecte care ne ajută să construim o viață sănătoasă și plină de sens. Primește-l și tu:

* obligatoriu