marinata cu iaurt pentru pui la grătar
oct. 05, 2019 Servus Expert Inspirația zilei, Inspirație Niciun comentariu

Rețetă mediteraneană: MARINATA pentru Pui la Grătar

MARINATA pentru Pui la Grătar:
Rețetă rapidă și apetisantă

Dacă sunteți prietenii site-ului nostru știți deja că suntem adepții alimentației echilibrate, sănătoase, susținută de studii științifice.

Dieta mediteraneană este cea care acoperă cel mai bine toate obiectivele pe care le avem pentru o viață sănătoasă:

-să ne asigurăm aportul de vitamine și minerale prin alimentație și nu cu suplimente alimentare

-să avem fructele, legumele și cerealele integrale ca bază a alimentației

-să preparăm termic cât mai puțin legumele sau fructele

-să respecte principiile sănătoase, dar să fie în același timp rețete aromate, aspectoase, îmbietoare

Caracteristicile și beneficiile dietei mediteraneene le găsiți aici.

Rețetele pe care le încercăm sunt inspirate de cei cu experiență în acest timp de alimentație, dar ne-am permis și adaosuri personale. Lăsați-vă și voi imaginația să se desfășoare!

marinata cu iaurt pentru pui la grătar

Rețetele mediteraneene se prepară, de obicei, rapid. Pentru viața modernă este un aspect esențial.
Dacă ne obișnuim să alegem, atunci când ne facem cumpărăturile, produsele specifice acestui tip de alimentație, totul devine simplu.

MARINATA pentru PUI la GRĂTAR

INGREDIENTE

Pentru grătar:

500- 600 g piept de pui sau de curcan

Pentru marinată:

350 ml iaurt

sucul de la 2 lămâi

coaja rasă de la lămâi

2 linguri ulei de măsline extravirgin

2 lg-țe curcuma/ turmeric

2 lg-țe coriandru măcinat

2 lg-țe mentă uscată

2 lg-țe cimbru/ busuioc uscat ( se poate folosi amestec de ierburi provensale)

1 legătură de pătrunjel proaspăt tocat

1 lg-ță sare

PREPARARE

Pasul 1: prepararea marinatei care va face carnea fragedă și aromată

marinata pentru pui la grătar
Marinata

-punem iaurtul într-un bol cu pereți înalți
-adăugăm toate celelalte ingrediente ale marinatei: uleiul de măsline, zeama de lămâie și coaja rasă, ierburile uscate, sarea și pătrunjelul tocat
dacă dorim un gust mai picant, putem adăuga piper, dar să nu uităm că atât nucșoara cât și turmericul sunt picante

marinata pentru pui la grătar

Nu uitați! Marinata pentru pui este, de fapt, secretul acestei rețete

Pasul 2: pieptul de pui se unge bine cu marinata obținută

marinata pentru pui la grătar

se feliază pieptul de pui ( după preferințe, se poate utiliza și piept de curcan)
-se unge bine carnea cu marinata
-se introduce totul într-o pungă închisă
-se lasă la frigider pentru 15-30 min, iar dacă dorim o aromă mai pregnantă, lăsăm carnea la frigider peste noapte

marinata pentru pui la grătar

Pasul 3: pregătirea puiului pe grătar

 pui la grătar

-se scoate carnea marinată din frigider cu o oră înainte de pregătire, dacă a fost lăsată peste noapte
-carnea trebuie să ajungă la temperatura camerei în momentul în care o punem pe grătar
-se folosește o tigaie-grătar care se unge cu puțin ulei de măsline
-carnea se va prepara câteva minute pe fiecare parte
( 4-5 minute)
-se pune friptura într-un vas termorezistent, cu capac și se lasă să se odihnească puțin până ce pregătim o salată ce o vom asocia fripturii

Veți obține o friptură apetisantă, aromată, îmbietoare prin culoare și miros.

pui la grătar
Piept de pui sau curcan
marinat cu iaurt

Secretele rețetei:

marinata cu iaurt, cu atât mai mult cu cât vom alege un iaurt natural, preparat în casă

mixul de ierburi mediteraneene care vor da preparatului savoarea unei vacanțe de vară

întoarcerea cărnii pe grătar cât mai frecvent în timpul preparării pentru a evita acumularea unor compuși nocivi

Putem servi puiul astfel preparat cu:

Lasă un răspuns

Newsletter

Urmăriți-ne pe Facebook!

Calculator Indice de Masă Corporală

cm
kg

Calculator Indice de Masă Corporală

Child BMI calculator is only valid for children between 2 and 20 years.

cm
kg
%d blogeri au apreciat: