- Advertisement -

Pilaf de bulgur cu praz și masline: reteta vegetariana

Pilaf de bulgur cu praz si masline este o rețetă vegetariană ușor de pregătit. Pilaful de bulgur este totodată o variantă sănătoasă a pilafului din orez alb. Se știe că orezul alb pierde majoritatea calităților prin prelucrare și face parte din alimentele procesate.

Bulgurul face parte din cerealele integrale.
Este un amestec de mai multe tipuri de boabe de grâu, sparte și prefierte. Din acest motiv, se gătește ușor și rapid.

Face parte din sursele de proteine de origine vegetală. Aduce aproximativ 6g de proteine/ 200g bulgur.
Am dicutat AICI pe larg beneficiile bulgurului și modul în care îl pregătim.

Pilaf de bulgur cu praz și măsline

Ingrediente

3 fire de praz
200g bulgur
1 ardei gras roșu
1 cutie de măsline kalamata
100ml suc de roșii
150ml ulei de măsline
cimbru, busuioc, oregano
sare, piper
3-4 căței de usturoi (facultativ)

Preparare

praz

Prazul se feliază transversal. Rezultă bucăți rotunde cu grosime de 1 cm care se călesc în uleiul de măsline.

Am folosit ulei de măsline pentru că mâncarea de bulgur cu praz se pregătește repede.
Altfel, uleiul de măsline nu este cea mai bună variantă când alimentele se pregătesc termic mai îndelungat. Vezi AICI.

pilaf de bulgur cu praz

Doar 5 min se călește prazul, care este un fel de ceapă. Apoi adăugăm bulgurul clătit în prealabil în mai multe ape. Și mestecăm.

pilaf de bulgur cu praz si masline

Adăugăm și 300 ml de apă, pentru că bulgurul se va umfla ca și orezul și îi trebuie lichid.
Mestecăm în cratiță amestecând prazul cu bulgurul pentru încă 10 min. Dacă a secat tot lichidul, mai putem adăuga apă.

pilaf

Urmează ardeiul tăiat în cubulețe. Îl încorporăm și pe acesta și continuăm să mestecăm încă 5 min.

pilaf de bulgur cu praz si masline

Urmează măslinele Kalamata. Am ales aceste măsline pentru gustul lor, dar și pentru că sunt mai ferme. Nu se vor înmuia foarte tare la fiert.
Punem și sucul de roșii.
Din momentul adăugării măslinelor mai preparăm termic mâncarea încă 5-7 min.

pilaf

La final adăugăm sare după gust și ierburile aromatice: câte o linguriță de cimbru, oregano și busuioc uscate. Sau după gust și imaginație.
Usturoiul zdrobit se adaugă tot acum, dacă vă place.

Mâncarea necesită 25-30 min de preparare termică. Este vegetariană, dar bogată în proteine și fibre datorită bulgurului.
Este utilă și atunci când ținem diete de slăbit. Bulgurul este sățios și ne ajută să reducem porția.

Dacă v-a plăcut pilaful puteți încerca și Ardeii umpluți cu bulgur, la fel de simplu de preparat.

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Accesează cabinetul virtual

Dr. Corina Golovei, Medic Primar ATI: sfaturi tratament durere și infecții, COVID-19, riscuri anestezie, interpretare analize, etc.

Articole Similare

Rămâi conectat

1,861FaniÎmi place
2,623CititoriConectați-vă
18,085CititoriConectați-vă

Accesează cabinetul virtual

Dr. Corina Golovei, Medic Primar ATI: sfaturi tratament durere și infecții, COVID-19, riscuri anestezie, interpretare analize, etc.

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Articole recente