
Este o plăcintă aperitiv, cu o combinație de legume din care fac parte și ciupercile; de aceea este foarte gustoasă și merită încercată.
PLĂCINTĂ CU SPANAC, CIUPERCI ȘI PORUMB DULCE
INGREDIENTE
1 pachet foi de plăcintă fine
2 pachete spanac congelat și dezghețat sau echivalentul de spanac proaspăt
2 conserve cu ciuperci feliate
1 conservă porumb dulce
3 ardei capia sau ardei gras roșu
3-4 cepe mici sau 2 cepe mari
50 ml ulei de măsline
50-70 ml ulei de floarea soarelui pentru uns foi
mirodenii: cimbru, oregano și, după gust, unele puțin picante: nucșoara sau curcuma
PREPARARE
Pasul 1
Se călesc, în uleiul de măsline, ceapa tocată fin și ardeii capia.
După 3-4 min se adaugă ciupercile și 1 caniță mică de apă.
Se mestecă continuu încă 5-6 min și se menține flacăra medie-mare.
Se adaugă spanacul și porumbul dulce, continuând să mestecăm încă 3-4 min.
Stingem focul și potrivim gustul: sare, cimbru, un pic de piper sau nucșoară.

Compoziția pentru plăcinta cu spanac și ciuperci este gata și o lăsăm să se răcorească puțin. Este multicoloră, aromată, aspectoasă și delicioasă.
Prepararea termică nu trebuie să dureze prea mult pentru că, oricum, urmează și faza de coacere.
Pasul 2
Numărăm foile de plăcintă; de obicei, sunt 12. Punem uleiul de floarea soarelui într-un bol și pregătim o pensulă pentru a unge foile.
Tava se unge cu ulei și se așează un rând de foi (de obicei cu 2 foi se acoperă tava de cuptor, chiar dacă se suprapun); se ung și foile cu puțin ulei și se așează al doilea rând de foi.

Punem jumătate din compoziție peste foi și nivelăm.


Adăugăm încă două straturi de foi de plăcintă și ungem cu ulei fiecare strat.

Punem și cealaltă jumătate din compoziție și deasupra ultimele 4 foi; nu uităm să ungem cu ulei, inclusiv stratul de deasupra.
Punem plăcinta la cuptor ventilat, la 180 gr, pentru 25-30 min.

Cam așa trebuie să arate. Nu este doar simplu de făcut, ci și gustoasă, atât călduță, cât și rece.
