Acasă Blog Pagina 68
trigliceridele
Trigliceridele sunt grăsimi. Le acumulăm din alimente, în special unt, uleiuri și alte tipuri de grăsimi pe care le consumăm. Trigliceridele mai provin și din excesul de calorii. Caloriile pe care le consumăm și de care organismul nu are nevoie imediată sunt convertite în trigliceride și depozitate în celulele...
mișcare la diabet
Antrenamentul fizic regulat ne ajută să menținem glicemia normală. Un studiu clinic recent ne îndeamnă să facem mișcare mai ales după-amiaza dacă vrem să obținem beneficii maxime. Studiul clinic apărut în Diabetes Care a inclus peste 2400 de persoane cu diabet tip 2, care au avut la încheietura mâinii un...
prunele
Prunele sunt surse de antioxidanți și vitamine, cu calorii puține. Sunt utile la persoanele cu constipație, cu osteoporoză, dar și la cele cu diabet zaharat deoarece au un indice glicemic redus și nu influențează exagerat valoarea glicemiei. Dar sunt la fel de recomandate oamenilor sănătoși care încearcă să mănânce...
nod în gât
Senzația de nod în gât (globus) este descrisă frecvent ca o senzație că mâncarea sau un corp străin s-au oprit în gât. Uneori există impresia că gâtul este blocat cu mucus și că situația se îmbunătățește dacă înghițim, tușim sau curățăm gâtul. Globusul nu este de obicei dureros, se agravează...
5 alimente care scad colesterolul
Ce este exact colesterolul? Colesterolul este în fiecare din celulele noastre, este produs de ficat și circulă în sânge. Are multe roluri pozitive, ca, de exemplu, producerea vitaminei D sau a hormonilor. Totodată colesterol se găsește și în alimente. Carnea, peștele, ouăle au colesterol. Iar acest tip de colesterol nu...
infectie urinara
O infectie urinara poate afecta orice parte a sistemului urinar: rinichi, vezica urinara și uretra. Aproximativ 40-60% din femei au cel puțin o dată în viață o infectie urinara. Infectie urinara: cum apare? Urina este un lichid steril. Bacteriile care ajung accidental în vezica urinară, cel mai frecvent E.coli, pot genera...
legume
În general, se consideră că dacă preparăm termic fructe sau legume le reducem valoarea nutritivă. Ideea se bazează pe faptul că la temperatură ridicată scade mult cantitatea de vitamina C. Nu este valabil și pentru efectul antioxidant deținut de fructe și legume și care provine din combinația de fitonutrienți. Nu...
dieta mediteraneana
Dieta mediteraneana a trecut testul timpului. Ajută la menținerea sănătății și de aceea și ocupă locul 1 în topul dietelor întocmit de specialiști. Dieta mediteraneană se bazează pe legume și fructe proaspete, cereale integrale, nuci și semințe, pește și ulei de măsline. Nu exclude complet nici carnea și lactatele...
candidoza vaginală
Candidoza vaginală este o infecție. Ciupercile din specia Candida cauzează această afecțiune. Candida face parte din flora normală a mucoasei vaginale la femeie. Pentru a pune diagnosticul de candidoză, trebuie să existe simultan prezența Candidei în vagin și a simptomelor de candidoză. Aproximativ 70% din femei au cel puțin un...
Trandafiri de grădină: îi alegem cel mai adesea după culoarea de pe o etichetă și un parfum promis. Dar prea adesea comercianții de flori nu cunosc exact ceea ce vând. Rezistența la ger ar trebui să fie un criteriu important de alegere dacă nu vrem să irosim banii doar...
2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă

Articole recente