Acasă Blog Pagina 91
50 ani
Timpul modifică procesele biologice. Schimbările care apar după 50 ani sunt în mare parte predictibile și unele dintre ele pot fi încetinite prin modificări simple de fiecare zi. Un studiu danez a observat că genetica influențează în proporție de 25% longevitatea noastră, vârsta până la care trăim, în timp ce...
hepatita autoimuna
Hepatita autoimuna este o afecțiune provocată de inflamație la nivelul ficatului. Cauza inflamației: sistemul imunitar atacă propriile celule hepatice. Netratată, hepatita autoimună poate conduce la ciroză și insuficiență hepatică. Ce simptome ne fac să ne gândim la hepatita autoimuna? Cine trebuie să fie atent la hepatita autoimună? De ce apare?...
cancer de col uterin
Anumite semne și simptome pot semnala cancer de col uterin în stadiu incipient.Analizele de rutină sau testele de screening pentru depistarea cancerului nu sunt 100% eficiente.De aceea, este bine să fim atente la semnalele pe care le trimite organismul: sângerare, durere pelvină sau abdominală și secreție vaginală. Cancer de col...
ficat
Suplimente alimentare sau produse din plante nu înseamnă neapărat că nu există efecte secundare. Ficatul este organul care procesează din punct de vedere chimic tot ceea ce înghițim. De aceea, este bine să verifici dacă suplimentele pe care le consumi pot avea efecte toxice pentru ficat. Acesta este un supliment...
mierea
Miere, propolis și lăptișor de matca sunt 3 din cele mai studiate produse apicole. Mierea este cunoscută din antichitate pentru proprietățile vindecătoare care astăzi știm că se datorează efectului antioxidant, proprietăților antiinflamatoare, antimicrobiene și antitumorale. Care dintre aceste efecte sunt dovedite științific? Mierea conține peste 180 de tipuri diferite de...
vreau sa slabesc
Vreau sa slabesc! Mulți spunem asta, dar nu știm de unde ar trebui să începem. Secretul este ecuația balanței energetice. Cum o calculezi? Și dacă vreau să-mi mențin greutatea corporală trebuie să fac acest calcul simplu. În funcție de rezultat voi ști și dimensiunea porției și numărul de calorii zilnice și...
carne
Cea mai frecventă formă de anemie este cea prin lipsa de fier. Iar consumul de carne este sursa cea mai sigură pentru a ne completa rezervele de fier. Dar nu este singura. Există două categorii de surse de fier: • surse animale (surse de fier hem): carne, pește, fructe de mare;...
insuficienta cardiaca
În insuficienta cardiaca inima nu lucrează eficient ceea ce înseamnă că nu pompează suficient sânge. Mușchiul cardiac face permanent efortul de a îndeplini cererea, dar cu timpul obosește. Anumite condiții, ca îngustarea arterelor coronare sau hipertensiunea, împiedică inima să facă față la cantitatea de sânge ce trebuie pompată. Diabetul și...
semințe și nuci
Nutriționiștii ne îndeamnă să includem semințe și nuci în dieta zilnică pentru beneficiile pe care le aduc sănătății. Semințe de dovleac, floarea soarelui, in sau chia și nucile obișnuite, sau pecan, alune, migdale, caju, fistic, sunt ogate în grăsimi sănătoase, dar aduc și minerale utile funcționării optime a organismului. De...
remedii naturale si medicamente pentru arsuri gastrice
Oricare dintre noi a avut măcar odată senzația de arsuri gastrice după o masă prea copioasă sau cu alimente prea grase. Cauza acestui simptom este refluxul acidului din stomac în esofag, pasajul prin care alimentele sunt transportate după ce le înghițim. Când arsurile gastrice apar frecvent și problema devine...
2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă

Articole recente