PUI LA CUPTOR preparat în folie, cu legume asortate

Pui la cuptor preparat in folie este o reteta care păstrează toate aromele și nutrienții. Legumele ascunse și ele în punga de copt aduc plus de culoare și garnitura potrivită pentru friptura de pui. Se gătește simplu. Face parte din rețetele rapide cu care putem salva situația și când sunt musafiri neașteptați.

Putem alege un pui mic sau mediu, întreg. Așa am ales eu de data aceasta. Dar se poate face foarte bine și doar cu pulpe de pui.
Pieptul de pui este cam fad la cuptor. Mai potrivită este pregătirea la grătar după marinare prealabilă.

Pui la cuptor cu legume diverse

Ingrediente

1 pui mic-mediu sau 4 pulpe de pui superioare sau inferioare
3 morcovi
1 conservă cu ciuperci întregi
100 ml ulei de măsline
2 căței de usturoi
sare
mirodenii: cimbru, oregano, busuioc, turmeric

Dacă veți folosi mai multă carne de pui, considerați creșterea cantității de legume. Acestea vor fi garnitura fripturii și trebuie să ajungă în fiecare porție.

Preparare

1.Pregătim puiului

Primul pas este marinarea puiului. Este facultativ. Dacă vă grăbiți puteți sări peste această etapă.
Dar gustul este substanțial sporit dacă folosiți marinada cu iaurt și mirodenii pe care am descris-o amănuțit AICI.

Oricum, carnea este obligatoriu să fie adusă la temperatura camerei înainte de prepararea termică.
Și dacă nu e timp de marinat, atunci carnea trebuie un pic pregătită. Punem într-un bol: 2 linguri de ulei de măsline + 2 căței de usturoi zdrobiți + 1 linguriță sare + cimbru.
Cu acest amestec frecăm bine puiul și ceea ce rămâne vom turna în pungă înainte de a-l introduce la cuptor.

2.Pregătim legumele

Eu am folosit de data aceasta doar ciuperci întregi din conservă și morcovi tăiați rondele mai groase.
Le-am asezonat cu mirodenii, sare și un pic de ulei de măsline.
Dar puteți foarte bine să puneți cartofi tăiați în 4 și ceapă. Sau alte combinații care vă plac.

3.Puiul la pugă

Am folosit punga specială pentru copt. O găsiți în orice supermarket. Există pungi unice, dar sunt relativ mici și nu vă încap prea multe legume.
Punga mea are o lunime de 3m și poți tăia din ea cât dorești. Capetele se sigilează cu mici brățări care au venit odată cu punga.

Am introdus în pungă puiul scos din marinadă. Carnea e fragedă ceea ce înseamnă că iaurtul și lămâia și-au făcut treaba.
Am pus și restul de marinadă și ulterior legumele.

4.Puiul la cuptor

Punga se pune într-un vas termorezistent. Și se introduce la cuptor. La 180 grade pentru 45-60min.

La final, spargem punga și descărcăm conținutul pe un platou. Aromele se păstrează integral prin acest mod de preparare. Carnea este gătită sănătos, dar simplu și rapid.

Și aspectul este destul de festiv, dacă ați ales un pui întreg. Dar dacă chiar doriți să pregătiți o masă festivă vedeți și rețeta de pui umplut cu ciuperci AICI.

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente