mart. 10, 2019 Servus Expert Inspirația zilei, Nutriție - Diete - Rețete Niciun comentariu

Rețetă cu CIUPERCI în cremă de parmezan

Rețetă cu CIUPERCI în cremă de parmezan, cu PIEPT de PUI și LĂMÂIE

retetă cu ciuperci

Ciupercile sunt neașteptat de bogate: vitamine B, proteine, fibre, cupru, seleniu,, dar și potasiu și calciu. Destul de bine pentru un produs care are mai mult de 90% apă.

În ceea ce privește potasiul, conținutul este semnificativ: 2/3 cană de ciuperci aduce un aport de potasiu similar unei jumătăți de banană. Banana e recunoscută pentru bogăția de potasiu.

Ergotioneina și glutationul din ciuperci sunt substanțe studiate de cercetători pentru efecte pozitive în boala Parkinson și boala Alzheimer.

Prepararea ciupercilor la temperaturi ridicate nu le conservă proprietățile antioxidante. Cel mai bun mod de a le păstra proprietățile este gătirea la grătar.

Vă propunem o rețetă cu ciuperci în cremă de parmezan aromată cu cimbru, busuioc, oregano și nucșoară.

Pieptul de pui se prepară separat la grătar, așa că vegetarienii pot să nu-l adauge în crema de brânză cu ciuperci.

piept de pui cu ciuperci în crema de parmezan
REȚETĂ cu CIUPERCI în CREMĂ de PARMEZAN,
cu PIEPT de PUI și LĂMÂIE

INGREDIENTE:

500 g ciuperci champignon mici sau medii

1 piept de pui

200 ml frișcă lichidă sau smântână

2 linguri ulei de măsline

4 căței de usturoi, tocați mărunt

200 g Parmezan dat pe răzătoare

1 pahar de vin alb

1 lingură de suc de lămâie

felii de lămâie pentru ornat

sare, boia sau nucșoară

oregano, cimbru, busuioc
PREPARARE:

1.se spală ciupercile și se îndepărtează piciorușele;
acestea se pot toca rondele sau mai mărunt și se pun
deoparte

Atenție! nu lăsați ciupercile să plutească în apă până ce le curățați;
absorb apă ca niște bureți, iar consistența și gustul
nu vor mai fi aceleași

2. -se încălzește la foc mediu o tigaie cu pereți mai înalți
  -se pune uleiul și usturoiul, care se sotează câteva minute,
amestecând ușor, până când usturoiul devine ușor maroniu

3. -se adaugă ciupercile (dacă dorim, și piciorușele
tocate/ tăiate rondele) și 1/2 – 1 pahar de vin alb
  -se amestecă ușor
  -se pune capacul și se lasă la foc mic 10 min sau 
până ce scade vinul

4. Între timp pregătim pieptul de pui:
– se taie în fâșii pieptul de pui
– se sărează și se pudrează cu nucșoară
-se prepară într-o tigaie-grătar, câte 5 minute pe fiecare parte

5. -se adaugă bucățile de piept de pui
preparate la grătar în tigaia cu ciuperci

6. se adaugă și frișca (sau smântâna) și ierburile aromatice:
cimbru, oregano, busuioc; se amestecă ușor

7. se adaugă și parmezanul și se gătește la foc mic
până ce brânza se topește și gusturile se împrietenesc

8.se oprește focul și se adaugă suc de lămâie

Atenție cât suc de lămâie adăugați dacă vinul în care ați pregătit
ciupercile este mai sec

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: