iun. 23, 2019 Servus Expert Inspirație Niciun comentariu

Rețetă cu MAZĂRE NOUĂ delicioasă și rapid preparată

Rețetă cu MAZĂRE NOUĂ

Mazărea este folosită ca aliment din antichitate; a fost descoperită și în mormintele egiptene! Dar nu pe cea antică v-o propunem astăzi, ci o rețetă cu mazăre nouă.

Știați că numai 5% din mazărea care este cultivată pe glob se consumă proaspătă? Restul, o consumăm congelată sau conservată. Deci, să profităm de sezon.

Este o delicatesă!

rețetă cu mazăre nouă delicioasă și rapid preparată

Mazărea nouă e dulce și, în plus este o bună sursă de proteine: 100g mazăre ( adică aproximativ 1/2 cană de mazăre gătită), aduce 4g de proteine. Mai mult decât un ou.

Dacă vrem să o congelăm după ce am cumpărat-o este bine să o facem cât mai repede. Temperaturile scăzute îi conservă textura și nutrienții. Nu este indicat să o spălăm înainte de congelare. O vom spăla când gătim.

Rețetă cu MAZĂRE NOUĂ

INGREDIENTE:

400-500 g mazăre nouă

3 cartofi noi de dimensiuni medii, tăiați cuburi mari

3 morcovi răzuiți

2 cepe medii tocate

3 roșii medii sau suc de roșii

2 legături mărar proaspăt

100-150 ml ulei de măsline

sare

retetă cu mazăre nouă

PREPARARE:

1.se călesc ceapa tocată și morcovul răzuit, în uleiul de măsline, pentru 4-5 min

2.se adaugă o cană de apă și se pune capacul, lăsându-se la foc mediu pentru 10 min

3.se adaugă mazărea și, odată cu ea, sucul de roșii sau cele 3 roșii mixate în robot; dacă doriți mâncarea mai zemoasă, se poate adăuga încă o cană cu apă

4.după alte 5 min adăugăm și cuburile de cartofi

5.peste alte 10 min adăugăm mărarul tocat, sarea și închidem focul

Observați că prepararea termică efectivă este de 30 min, pentru a nu reduce valoarea nutritivă a legumelor.

Pentru ingredientele tocate ( mărarul, ceapa, roșiile) sau răzuite (morcovii), am folosit robotul de bucătărie. Astfel, timpul preparării acestei mâncări este redus la minimum. Căldura verii nici nu te lasă să faci altfel…

Morcovii, cartofii, mazărea, toate proaspăt apărute în piață, vor fierbe foarte repede.

Mărarul proaspăt și el, aduce o savoare deosebită acestui fel de mâncare. Ai impresia că ai pus toate aromele și gusturile verii în farfurie.

legume proaspete

Se poate servi ca atare, alături de legume proaspete (castraveții merg cel mai bine). Sau o puteți folosi ca garnitură la o bucată de friptură.

Lasă un răspuns

Newsletter

Urmăriți-ne pe Facebook!
Facebook Pagelike Widget
%d blogeri au apreciat: