Rețetă cu mazăre nouă delicioasă și rapidă

Mazărea este folosită ca aliment din antichitate; a fost descoperită și în mormintele egiptene! Dar nu pe cea antică v-o propunem astăzi, ci o rețetă cu mazăre nouă.

Știați că numai 5% din mazărea care este cultivată pe glob se consumă proaspătă? Restul, o consumăm congelată sau conservată. Deci, să profităm de sezon.

Este o delicatesă!

Mazărea nouă e dulce și, în plus este o bună sursă de proteine: 100g mazăre ( adică aproximativ 1/2 cană de mazăre gătită), aduce 4g de proteine. Mai mult decât un ou.

Dacă vrem să o congelăm după ce am cumpărat-o este bine să o facem cât mai repede. Temperaturile scăzute îi conservă textura și nutrienții. Nu este indicat să o spălăm înainte de congelare. O vom spăla când gătim.

Rețetă cu mazăre nouă

Ingrediente

  • 400-500 g mazăre nouă
  • 3 cartofi noi de dimensiuni medii, tăiați cuburi mari
  • 3 morcovi răzuiți
  • 2 cepe medii tocate
  • 3 roșii medii sau suc de roșii
  • 2 legături mărar proaspăt
  • 100-150 ml ulei de măsline
  • sare
retetă cu mazăre nouă

Preparare

1.se călesc ceapa tocată și morcovul răzuit, în uleiul de măsline, pentru 4-5 min

2.se adaugă o cană de apă și se pune capacul, lăsându-se la foc mediu pentru 10 min

3.se adaugă mazărea și, odată cu ea, sucul de roșii sau cele 3 roșii mixate în robot; dacă doriți mâncarea mai zemoasă, se poate adăuga încă o cană cu apă

4.după alte 5 min adăugăm și cuburile de cartofi

5.peste alte 10 min adăugăm mărarul tocat, sarea și închidem focul

Observați că prepararea termică efectivă este de 30 min, pentru a nu reduce valoarea nutritivă a legumelor.

Pentru ingredientele tocate ( mărarul, ceapa, roșiile) sau răzuite (morcovii), am folosit robotul de bucătărie. Astfel, timpul preparării acestei mâncări este redus la minimum. Căldura verii nici nu te lasă să faci altfel…

Morcovii, cartofii, mazărea, toate proaspăt apărute în piață, vor fierbe foarte repede.

Mărarul proaspăt și el, aduce o savoare deosebită acestui fel de mâncare. Ai impresia că ai pus toate aromele și gusturile verii în farfurie.

Se poate servi ca atare, alături de legume proaspete (castraveții merg cel mai bine). Sau o puteți folosi ca garnitură la o bucată de friptură.

Conopidă romanesco în sos de iaurt

- Anunț -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

diabetul și bolile de ficat

Diabetul și bolile de ficat

0
Diabetul și bolile de ficat se influențează reciproc în evoluție. Diabetul lăsat netratat, crește riscul apariției bolilor hepatice. Bolile hepatice netratate cresc riscul de diabet. Ficatul este cel mai mare organ intern și este responsabil...
piele uscată

9 sfaturi practice pentru piele uscată

0
Aceeași rutină de îngrijire a pielii folosită pe tot parcursul anului nu este recomandabilă atunci când ai piele uscată. Umiditatea atmosferică influențează pielea. Aerul uscat usucă și pielea, face ridurile fine mult mai vizibile,...
ficatul gras dieta

Dieta pentru ficatul gras: ce alegem, ce evităm?

0
Ficatul gras non-alcoolic reprezintă acumularea de grăsimi la nivelul ficatului fără să fie implicat consumul de alcool. Apare frecvent dacă există obezitate și diabet. Ficatul gras poate să nu dea niciun simptom. Dar poate evolua...

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,349FaniÎmi place
2,482CititoriConectați-vă
23,214CititoriConectați-vă
- Anunț -