Salata mediteraneană cu roșii și semințe de rodie

Salata mediteraneană cu roșii și rodie se poate servi ca atare, construind o cină sănătoasă alături de o felie de pâine din făină integrală. Sau poate fi garnitură la o porție de pește la grătar, dacă optăm pentru ea la prânz.

Este aspectuoasă și ne poate însoți la o masă festivă. Pe lângă aspect, aduce cu ea toate avantajele dietei mediteraneene.

Dieta mediteraneană nu este ceea ce se înțelege de obicei prin dietă. Nu presupune restricții ale nici uneia din clasele de nutrienți. Aduce beneficii pentru care am pledat în mai multe articole de pe site. Beneficiile sunt susținute de studii științifice.

Rețeta de salată este adaptată după The Mediterranean Dish, care ne oferă și procentual calitățile ei:
vitamina C 27%, Vitamina K 15%, Vitamina A 3%, Vitamina B1 4%, Vitamina B3 3%, Vitamina E 2%, acid folic 7%, potasiu 9%, fier 3%, zinc 2%, calciu 2%, magneziu 4%.

Salata cu roșii și semințe de rodie se poate servi la preparate din carne sau doar simplă cu un adaos de crutoane și brânză feta dacă nu ne gândim la o masă copioasă.

Salata mediteraneană cu roșii și rodie

Ingrediente

Pentru 6 porții de salată:

  • 5 roșii și tăiate în cuburi mici sau echivalentul de roșii cherry
  • 1 ardei gras verde/galben, tăiat în cuburi mici
  • 2 șalote, tocate fin ( șalota sau ceapa franțuzească, este o specie de ceapă, de formă alungită, mult mai aromată și mai puțin iute)
  • semințele de la 2 rodii
  • 10-15 frunze de mentă proaspătă, rupte
  • sare

Pentru dresing:

  • 2 căței de usturoi, tocați mărunt
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri de oțet de vin alb
  • 2 linguri suc de rodie
  • 1 linguriță
  • 1 linguriță cu mix de ierburi provensale (oregano, cimbru, busuioc, salvie, rozmarin)

Preparare

Se pun ingredientele pentru dresing într-un bol și se mărunțesc.

Se pun roșiile într-o strecurătoare deasupra unui bol, pentru a se scurge o parte din suc – etapa este facultativă.

Se amestecă ușor roșiile scurse cu restul ingredientelor pentru salată

Se adaugă dresingul și se amestecă cu grijă, adăugând încă puțin ulei de măsline, dacă se consideră necesar, și sare după gust.

O variantă la fel de gustoasă, iar ca aspect foarte potrivită de sărbători, se obține adăugând și un mix de frunze de valeriană și rucola la toate ingredientele de mai sus.

Salata cu mango, roșii cherry, ceapă și pătrunjel

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente