Salata mediteraneană cu dovlecei zucchini la grătar

Salata mediteraneana cu dovlecei zucchini la grătar, suc de lămâie și brânză feta. Varietatea de dovlecei zucchini are calitatea de a se menține mai fermă la gătit. Pot fi pregătiți la grătar, la cuptor, în supe creme sau în diverse alte moduri.

Dar nu este singura lor calitate. Nutriționiștii îi recomandă și pentru:

combaterea constipației, prin conținutul mare de apă; utili în bolile inflamatorii de colon, ulcer peptic, prevenirea cancerului de colon

efectul general antiinflamator și antiîmbătrânire, prin bogăția de antioxidanți

menținerea nivelului glicemiei la diabetici sau în prediabet, deoarece au un conținut scăzut de carbohidrați, dar crescut de fibre; ne creează sentimentul de sațietate timp îndelungat

menținerea unei bune funcționări a inimii și a unei tensiuni arteriale normale, prin conținutul mare de potasiu, dar redus de sodiu

combaterea oboselii, îmbunătățirea dispoziției generale, prin conținutul de vitamine B, în special folat, riboflavină și B6.

Vă propun o rețetă simplă și rapidă cu dovlecei zucchini. Am încercat-o și este și apetisantă, nu doar cu calități nutritive.

salata zucchini la gratar

Salata mediteraneana cu dovlecei zucchini la gratar, suc de lamaie si branza feta

Ingrediente pentru 4-6 porții

  • 4 dovlecei zucchini
  • 150 g brânză feta sau brânză de capră
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • sucul de la 1 lămâie
  • 1 linguriță turmeric (curcuma)
  • 2-3 căței de usturoi zdrobiți
  • pătrunjel proaspăt tocat sau mix de ierburi uscate (busuioc, oregano, cimbru)
  • sare, piper

Preparare

1. punem rondelele de dovlecei într-un bol mai mare.
Turnăm 3 linguri de ulei de măsline și presărăm curcuma.

2. punem rondelele de dovlecei zucchini pe tigaia-grătar încinsă; le
preparăm la grătar aproximativ 4-5 minute, întorcându-le de mai
multe ori pe o parte și pe alta

3. transferăm din nou în bol dovleceii; adăugăm sare, piper, sucul de
lămâie, usturoiul și ierburile proaspete sau uscate; amestecăm încet și le lăsăm un pic de o parte, să-și împrumute aromele

Secret: dacă se adaugă ingredientele peste dovleceii calzi, schimbul
de arome este obținut ușor și rezultatul va fi deosebit.

4. transferăm totul pe un platou și răzuim deasupra brânză de capră sau brânza feta

5. servim la temperatura camerei, ca atare sau alături de alte
preparate.

Lasagna rulouri cu brânzeturi și zucchini

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente