Rulada cu crema de lamaie este o varianta de rulada meringue. Este un desert simplu și aspectuos.
Blatul de bezea și crema de lămâie aduc gustul dulce acrișor. Migdalele vin cu aroma de prăjit. Dar pot fi foarte bine înlocuite și cu fistic decojit și mărunțit.

Ingriente
Pentru blat:
∎ 5 albușuri
∎ 280g zahăr
∎ 150g fulgi de migdale
Pentru cremă:
∎ 5 gălbenușuri
∎ 200g zahăr
∎ 100g unt
∎ 300ml frișcă
∎ 3 lămâi: sucul și coaja rasă
Preparare
Blatul
Este un blat de bezea la care secretul este să bați cu mixerul suficient de mult cât să fie foarte ferm.
În aproximativ 15 min cele 5 albușuri bătute cu zahăr capătă aspectul alb lucios și consistența fermă.

În tava cuptorului se așază o foaie de copt. Și blatul de bezea se întinde cât mai uniform.

Consistența este fermă și necesită un pic de atenție pentru ca grosimea să fie aceeași peste tot.

Peste bezea se presară fulgii de migdale și se introduce în cuptorul preîncălzit: 8 min la 180 grade și apoi încă 15 min la 160 grade.

Când este frumos rumenită se scoate din cuptor și se răstoarnă pe blat astfel încât fața cu migdale să fie în partea de jos.
Dacă răsturnați pe o altă foaie de copt și rularea ei va fi simplă.

Crema
În timp ce se coace foaia de ruladă, pregătim crema.
Într-un castron amestecăm cu mixerul gălbenușurile + zahărul + untul moale.
Când compoziția s-a omogenizat adăugăm zeama de la 3 lămâi și coajă rasă de lămâie și mixăm.
Turnăm toată compoziția într-o oală și o fierbem pe abur aproximativ 8-10 min, până ce se îngroașă.

Cam așa arată crema după ce s-a îngroșat.

Lăsăm crema să se răcorescă puțin. Ulterior o vom adăuga în castronul în care batem frișca.

Crema devine mai spumoasă prin adaosul de frișcă.
Întindem crema peste blatul de bezea numai după ce acesta s-a răcorit. Și, cu ajutorul foii de copt de dedesubtul blatului, rulăm.

Migdalele vor apărea aspectoase și bine mirositoare pe fața externă a ruladei.
Rulada cu crema de lamaie are un gust dulce acrișor. Se poate servi alături de câteva cupe de înghețată de ciocolată sau fistic.