Salata cu mango, rosii cherry, ceapa rosie & patrunjel

Mango este un fruct tropical cu consistența fermă, dar plin de suc, cu o aromă ușor mentolată care te înviorează rapid. Pe lângă gust și aspect, o cană cu bucăți de mango cum vom folosi la salata de azi aduce 66% din aportul zilnic recomandat de vitamina C.

Ne dorim să construim o salată cât mai colorată, asta însemnând o bogăție de micronutrienți: vitamine, minerale esențiale și nu numai.

Pătrunjelul va aduce frunzele verzi. Asta pentru că, de curând am aflat că pătrunjelul este una din sursele cele mai importante de fier.

Asocierea cu mango, roșii cherry și ardei gras roșu este tocmai ceea ce trebuie pentru că fierul din vegetale nu prea se absoarbe dacă nu este în compania vitaminei C. Iar cele 3 componente sunt în topul aportului din acest tip de vitamină.

Ceapa roșie este mai bogată în antocianine decât alte tipuri de ceapă. În plus nu este așa de iute și nu se va impune la gustul final al salatei.

Indexul glicemic al fructului de mango variază între 40-50 în funcție de zona de proveniență. Iar pe măsură ce se coace, indexul glicemic mai crește, putând să depășească 60.

Mango, roșii cherry, ceapă roșie & pătrunjel

Ingrediente

  • 1 mango
  • 10-15 roșii cherry
  • 3 legături de pătrunjel
  • 1 ceapă roșie
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • oțet balsamic
  • 1 vârf de linguriță sare

Preparare

Se toacă pătrunjelul și ceapa, cât mai fin, ca și la salata de pătrunjel tabbouleh. Găsești mai multe variante de tabbouleh aici.

Mango și ardeiul roșu se taie cubulețe, iar roșiile cherry în jumătăți. Mango este un fruct cu consistență fermă, iar la mijloc are un sâmbure. Cuburile de mango n-o să iasă perfecte, dar nu are foarte mare importanță.

Am ales mango bio de la Lidl. Este o diferență semnificativă între varianta bio și cea ne-bio. Așa că, măcar prima oară când faci salata, optează pentru varianta bio.

Pregătim și ingredientele dresingului la îndemână și asamblăm salata.

Se toarnă mai întâi uleiul de măsline, se adaugă un vârf de liguriță de sare și 2-3 rotocoale de oțet balsamic dulce-acrișor.

Apoi se amestecă cu mâna astfel încât componentele salatei să vină în contact cu cele ale dresingului. Las-o puțin să se odihnească și apoi o poți scoate pe platoul pe care vrei să o servești.

Salata cu mango nu este doar sănătoasă, are și un aspect spectaculos prin multitudinea de culori.

Dacă este vară și ai pătrunjel de grădină aroma acestuia va domina salata. Iar combinația cu aroma mentolată de mango este de-a dreptul exotică.

Poți servi salata cu mango ca atare, dacă deja ești obișnuit cu dieta mediteraneană și te satisface. Iar dacă ești începător pe acest drum, poți să o servești lângă preparatele tale preferate de pește sau carne.

Nouă ni s-a părut potrivită cu tarta cu spanac, brânzeturi și bacon. Dar merge și lângă o bucată de brânză bună, o telemea românească un pic mai sărată, pe post de cină.

Spanac, roșii cherry & zucchini felii rumenite pe grătar

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Articole Similare

Rămâi conectat/ă

1,861FaniÎmi place
2,623CititoriConectați-vă
19,987CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Articole recente