- Advertisement -

Salata de rucola cu parmezan și carne de vita la gratar

Salata de rucola cu parmezan și carne de vită la grătar este o delicatesă. Un fel de mâncare simplu de pregătit, dar plin de arome și consistență. Secretul salatei de rucola este calitatea ingredientelor.

Rucola este bogată în vitamina C, folat și magneziu. Și, cu toate că nu arată, este rudă bună cu brocoli și varza de Bruxelles.

Rucola aduce suficiente beneficii pentru sănătate și calorii puține. Așa că ne permitem ceva mai multe calorii pe care le adaugă carnea de vită și parmezanul.

Secretele salatei sunt: rucola foarte proaspătă și adaosul de parmezan.

Dresingul face parte din variantele simple și la îndemână, cu ingrediente care aproape totdeauna se găsesc în casă.

Salata de rucola cu parmezan și carne de vită la grătar

Ingrediente

  • 300g mușchi de vită
  • 200g rucola
  • 50g parmezan

Pentru dresing:

  • 50ml ulei de măsline
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 lingurițe oțet de mere sau oțet balsamic
  • 1/2 linguriță zahăr
  • 1 cățel de usturoi zdrobit

Preparare

1. Carnea de vită

Este preferabil să începem pregătind carnea de vită la grătar. Dacă este vorba de mușchi de vită, pregătirea nici nu va dura mult.

Am tăiat mușchiul de vită în rondele de 2-3 cm, după ce am îndepărtat tendonul vizibil pe una din părțile mușchiulețului.

Am asezonat carnea simplu, cu sare grunjoasă și piper.

Carnea trebuie să fie la temperatura camerei când o punem pe grătar.

Am lăsat bucățile de carne cam 3 min pe fiecare parte. Apoi le-am introdus în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru încă 5 min. Dacă vă place carnea de vită bine făcută puteți lăsa un pic mai mult la cuptor.

Sigilarea cărnii pe grătar îi menține sucurile în interior și nu se pierde nimic din gustul ei.

Am scos carnea din cuptor și după ce s-a răcorit, am tăiat fâșii subțiri potrivite cu salata de rucola.

2. Rucola

Se spală frunzele de rucola și se lasă la scurs într-o strecurătoare până ce pregătim dresingul.

Rucola fiind foarte aromată, dresingul are rolul de a balansa gusturile.

Într-un castron se amestecă ingredientele pentru dresing. Niciunul nu este facultativ.

Dacă aveți lămâile puse la conservat, acum este momentul să deschideți borcanul. Și sucul de lămâie și coaja rasă pot fi obținute de la lămâile conservate.

Dacă nu sunt la îndemână, atunci și lămâia proaspătă este ok.

Frunzele de rucola s-au scurs între timp și le așezăm într-un vas mai întins, nu în castron. Peste rucola turnăm dresingul și răzuim parmezanul. Preferabil în fâșii lungi.

Amestecăm cu mâna frunzele de salată pentru a ne asigura că toate frunzele profită de dressing.

Lăsăm vasul la temperatura camerei și îi dăm timp pentru ca gusturile să se împrietenească.

3. Aranjarea salatei

Rețeta poate fi festivă, pentru că este foarte aspectuoasă pe lângă gustul minunat.

Peste frunzele de rucola și parmezan așezăm fâșiile de mușchi de vită.

Dacă dorim, putem pune în boluri alăturate cu fâșii de carne și parmezan pentru cine dorește să suplimenteze cele două componente.

salata de rucola cu parmezan

Salata de rucola cu parmezan și carne de vită este consistentă și poate fi servită ca fel de mâncare unic la o masă.

Poate fi realizată și fără carnea de vită atunci când ne dorim să acompanieze un alt preparat.

Merge foarte bine cu pilaful de bulgur și legume. Dar și cu preparate din pește. Sau cu friptura de pui.

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Articole Similare

Rămâi conectat

1,861FaniÎmi place
2,623CititoriConectați-vă
18,508CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Articole recente