SUC DE SFECLA ROSIE cu mere și morcovi: preparare și precauții

Suc de sfecla rosie cu mere și morcovi: Valoare nutritivă
Calorii: 171
Carbohidrați: 42g
Grăsimi: 1g
Proteine: 3g
Calciu: 70mg (5% din necesarul zilnic)
Fier: 1mg (6% din necesarul zilnic)
Potasiu: 900mg (19% din necesarul zilnic)

Datele sunt valabile pentru 1 porție de suc (200 ml) și o dietă cu 2000 cal/zi.

Suc de sfecla rosie cu mere și morcovi: Beneficii

Sucul de sfeclă roșie poate face parte dintr-un meniu sănătos.

Sfecla roșie este recomandată pentru conținutul de betalaină. Betalaina este pigmentul natural care dă culoarea roșie și efectul antioxidant.
Este bogată și în beta-caroten, vitamina B6, vitamina K și minerale.

Merele și morcovii corectează gustul sucului de sfeclă, dar sporesc și efectul antioxidant.
Dacă adăugăm și ghimbir sporim suplimentar efectul antiinflamator deoarece ghimbirul conține gingeroli.

Ingrediente

1 sfeclă roșie medie
2 morcovi mari
1 măr mare
2-3 cm ghimbir (rădăcină)
1 lingură suc de lămâie

Preparare

Sucul simplu de sfeclă are un gust sălbatic ce poate fi neplăcut. Adaosul de morcovi și măr vine să sporească valoarea nutritivă.Dar se adaugă și pentru corecția de gust.

se spală bine legumele și fructele, cu o perie special destinată, cu peri mai lungi
se curăță de coajă sfecla, morcovii și mărul; se îndepărtează și sâmburii mărului
se curăță de coajă și ghimbirul
se introduc legumele și fructele în storcător, feliate sau nu
se poate adăuga opțional 1 lingură de suc de lămâie

Sucul de sfeclă se bea imediat sau se păstrează la frigider pentru 24 ore într-un vas etanșat.

Newsletter

Servus Expert oferă un rezumat gratuit săptămânal, pentru fiecare categorie, al celor mai interesante articole despre sănătate, artă, știință, cultură și alte aspecte care ne ajută să construim o viață sănătoasă și plină de sens. Primește-l și tu:

* obligatoriu

Suc de sfecla rosie: Precauții

Consumul regulat și excesiv de suc de sfeclă poate să nu fie potrivit pentru persoane cu anumite afecțiuni.

Sfecla roșie conține acid oxalic, ca și spanacul, pătrunjelul sau fructele de pădure.
Persoanele cu litiază renală, gută, poliartrită reumatoidă sunt sfătuite să reducă consumul de alimente cu acid oxalic.

Sfecla face parte din legumele cu indice glicemic mare. Consumul de suc din sfeclă roșie nu este recomandat la persoanele cu diabet.

Related Articles

Rămâi conectat

1,849FaniÎmi place
17,528CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Articole recente