Supa cremă de ciuperci pleurotus. Rețeta de post

Supa crema de ciuperci poate fi preparată cu ciupercile champignon pe care le găsim oricând. Dar cu ciuperci pleurotus supa crema este mult mai gustoasă, chiar fără dresing de smântână.

Ciupercile pleurotus sunt o excelentă sursă de proteine, fără să conțină grăsimi aproape de loc. Au și un index glicemic foarte scăzut, ceea ce le recomandă și persoanelor cu diabet.
În plus, sunt o foarte bună sursă de vitamine B, fosfor, potasiu, zinc și magneziu.

ciuperci pleurotus

Trebuie bine spălate înainte de a le folosi la gătit. O perie de legume ajută la îndepărtarea oricărui rest de mizerie.

Puteți detașa pălăriile pentru a le folosi la o mâncare de ciuperci. Și puteți folosi la supă doar piciorușele, cu condiția să fie suficiente pentru a ieși o supă excelentă.

Supa cremă de ciuperci

Ingrediente

600g ciuperci pleurotus
2 morcovi
2 cepe medii
1 dovlecel
1 legătură de pătrunjel
100 ml suc de roșii
200 ml ulei de măsline
5 căței de usturoi
2 linguri de cimbru uscat
sare

Preparare

Etapa 1: fierberea legumelor

Alegem o oală de 3-4 litri în care vom pune:
ciupercile pleurotus bine spălate
morcovii curățați și tăiați în jumătăți
ceapa curățată și tăiată în sferturi
dovlecelul curățat și tăiat în jumătate

Adăugăm 2 linguri de ulei, 1 linguriță de sare și apă pentru a depăși legumele cu 3-4 cm.
Și fierbem legumele la foc mic-mediu timp de o oră.

Ciupercile pleurotus fierb un pic mai greu decât alte tipuri de ciuperci. Și pentru a nu pierde prea mult din lichid, vom fierbe supa la foc mic.

În timp ce legumele fierb, puteți desfășura liniștit altă activitate. Focul fiind la mic, nu este nevoie de supraveghere.

supa crema de ciuperci pleurotus

Etapa 2: finalizarea și asezonarea supei de ciuperci

Avem nevoie de un robot de bucătărie pentru a obține supa crema de ciuperci foarte fină. Dar putem trece legumele fierte și printr-o sită. Doar că timpul de preparare va fi simțitor mai lung.

Extragem legumele din oala și le mixăm în cuva robotului de bucătărie.
Procesarea legumelor durează câteva minute. Obținem o cremă de legume atât de fină cât dorim.

Golim cuva robotului în altă oală decât cea în care au fiert legumele.
Folosim lichidul rămas de la fierbere pentru a dilua crema de legume atât cât dorim.

Abia acum vom da gustul supei.
Tot în cuva mare a robotului de bucătărie vom adăuga: 1 legătură de pătrunjel + 100ml suc de roșii + restul de ulei de măsline + 2 lingurițe de sare + 5 căței de usturoi
Mixăm aceste ingrediente până ce obținem din nou o pastă fină.
Adăugăm totul în oala cu supă și dăm totul într-un singur clocot.

În final, punem și cele 2 linguri de cimbru uscat pe care le amestecăm cu supa fierbinte.
După ce se răcorește puțin supa stabilim și gustul final de sare.

Supa crema de ciuperci pleurotus este delicioasă și suficient de sățioasă. Se poate servi cu crutoane sau cu lipie de casă. Vezi rețeta AICI.

Alte rețete delicioase cu ciuperci

Surse

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,364FaniÎmi place
2,456CititoriConectați-vă
23,182CititoriConectați-vă
- Anunț -

Articole recente