Supa crema de dovleac Hokkaido cu aroma de nuci si bogata in nutrienti

Denumirea de dovleac Hokkaido vine chiar de la insula japoneză cu același nume. Este atractiv prin culoarea portocalie intensă, dar și prin aroma de nuci și structura mult mai puțin fibroasă.

Dovleacul Hokkaido este mai bogat în nutrienți comparativ cu alte varietăți de dovleac.

  • are un conținut mare de potasiu: 351 mg potasiu/ 100g dovleac foarte util pentru buna funcționare a tuturor celulelor, dar și pentru menținerea tensiunii arteriale.
  • culoarea portocalie intensă confirmă conținutul mare de beta-caroten. În organism beta-carotenul se transformă în vitamina A, esențială pentru sănătatea ochilor, a pielii și a părului.
  • are foarte puțini carbohidrați: 5g/ 100g dovleac, ceea ce îl face recomandabil persoanelor cu diabet.
  • este ușor de digerat, fiind foarte util pentru cei cu sensibilitate la stomac (gastrită, ulcer)
  • are un conținut mare de vitamine B1, B2, B6, vitamina C și E, acid folic, magneziu, fier.
  • stimulează activitatea rinichilor și a vezicii urinare

Se gătește mult mai rapid decât celelalte varietăți de dovleac. Și poate fi folosit nu doar la supă, ci și la pureuri sau la plăcinta cu dovleac.

Supa cremă de dovleac Hokkaido

supa crema de dovleac Hokkaido

Ingrediente

  • 2 dovleci Hokkaido
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 cartof mediu
  • 4 căței de usturoi
  • 150g unt
  • sare, chimen, busuioc, cimbru

Dacă ți-au rămas piciorușe de ciuperci champignon sau ciuperci pleurotus de la alt fel de mâncare pe care l-ai pregătit, poți să le adaugi împreună cu celelalte legume la fiert. Supa va deveni și mai valoroasă prin conținutul de proteine al ciupecilor.

Preparare

1. Dovleacul Hokkaido se prepară la cuptor. Se taie în jumătăți, se îndepărtează semințele și se pune într-o tavă de cuptor pe o folie de copt.

Setăm cuptorul la 180 grade Celsius cu sau fără ventilație, pentru 30 min. Dovleacul Hokkaido nu necesită mai mult pentru coacere.

2. Într-o oală se pun celelalte legume (ceapa, morcovii și cartoful) la fiert în 3l de apă. După ce apa dă în clocot, în 25-30 min și legumele sunt fierte.

Cel mai bine este să le încerci cu furculița și dacă legumele sunt ușor de penetrat, sunt gata.

3. Scurgem legumele fierte cu ajutorul unei strecurători, dar păstrăm apa în care au fiert pentru că va trebui să diluăm supa. Punem legumele în cuva robotului de bucătărie.

4. Dovleacul s-a copt între timp. Cu o lingură luăm tot miezul și-l punem în cuva robotului de bucătărie, peste celelalte legume.

5. Adăugăm peste legume untul și procesăm totul la viteză medie-mare până ce obținem o consistență cremoasă.

supa crema de dovleac Hokkaido

6. Crema groasă din cuva robotului se răstoarnă în oala în care au fier legumele. Diluăm crema rezultată în robot cu lichidul rămas la scurgerea legumelor. Nu trebuie să folosim neapărat toată apa, punem atât cât ne dorim până ce supa are consistența care ne convine.

supa de dovleac Hokkaido

7. Cu focul la mediu, potrivim gustul de sare și adăugăm 1 linguriță de chimen, 1 linguriță de busuioc uscat și una de cimbru. La primul clocot oprim focul și adăugăm cățeii de usturoi zdrobiți.

Supa este cremoasă, iar aroma de usturoi completează bine pe cea a dovleacului Hokkaido. O poți servi cu crutoane de pâine integrală.

Supa de dovleac Hokkaido este consistentă. Poate fi singurul fel de mâncare dacă ești la dietă.

Este potrivită și în alimentația copiilor datorită aportului mare de nutrienți.

Spanac, roșii cherry & zucchini felii rumenite pe grătar

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Articole Similare

Rămâi conectat/ă

1,861FaniÎmi place
2,623CititoriConectați-vă
19,987CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Advertisement -

Articole recente