Tabbouleh sau salata de patrunjel: reteta clasica si variante

Tabbouleh sau tabouli este o salata de patrunjel cu specific arab care se potrivește de minune cu platourile reci de servit în serile cu prieteni la masă.

Platourile reci din care gustă toată lumea, numite și mezze, pot conține, atunci când au specific mediteranean, humus rețeta clasică sau diferite variante, pasta de avocado, legume natur și legume gratinate, pește în diferite variante.

Pe un asemenea platou se potrivește salata tabbouleh sau tabouli. De obiceisalata se prepară cu bulgur.

De data aceasta, am preferat să încercăm o variantă de tabbouleh cu fasole roșie. Deosebirea față de rețeta clasică este că am înlocuit bulgurul cu fasole roșie din conservă, restul ingredientelor rămânând la fel.

Pentru comparație vom pune la final și rețeta clasica de tabbouleh cu bulgur.

Tabbouleh sau salata de patrunjel

Ingrediente

Pătrunjel: 4-5 legături
Roșii medii: 4 bucăți sau echivalentul în roșii cherry
Castraveți proaspeți: 2 bucăți
Ceapă roșie sau șalota: 1 bucată
Fasole roșie: 1 conservă de 400g
Pentru dressing: suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper

Preparare

Fasolea se scurge de lichid într-o strecurătoare și va astepta până ce pregătim celelalte ingrediente.

Specificul tabbouleh este că toate componentele se taie foarte fin (mult mai fin decât am reușit noi în varianta cu fasole roșie), cu un cuțit suficient de ascuțit. Iar pătrunjelul, cel mai bine se mărunțește în blender.

Fasolea roșie o adăugăm întreagă.

Punem toate ingredientele într-un bol și-i potrivim gustul cu sare, ulei de măsline și suc de lămâie proaspăt stors.

Am servit această variantă de tabbouleh cu pasta de avocado cu dovlecei și cu lipie caldă. A fost un dejun delicios și foarte ușor. Datorită sucului de lămâie care se găsește în ambele preparate totul a devenit foarte fresh.

Ingrediente pentru rețeta de tabbouleh clasică

Suzy de la The Mediterranean Dish, crescută pe malul Mediteranei la Port Said și specialistă în rețete sănătoase, ne dezvăluie varianta clasică de tabouli cu bulgur.

1/2 cană bulgur extrafin
4 roșii tăiate cubulețe mici
1 castravete tăiat cubulețe fine
4 fire de ceapă verde tăiate fin
sare, suc de lămâie, frunze de mentă, piper, ulei de măsline

HUMUS: rețeta cu năut nutritivă și gustoasă

- Anunț -

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.

Îți recomandăm

adaptare la stres

Sindromul de adaptare generală la stres

0
Sindromul de adaptare generală la stres este un proces în 3 etape prin care organismul răspunde atunci când sesizează un pericol sau amenințări repetate. Toate mecanismele adaptării generale sunt normale și numai când stresul...
dependența de tristețe

Putem fi dependenți de tristețe și nefericire?

0
Tristețea este o emoție la fel de importantă ca și fericirea. Este perfect normal să resimțim uneori tristețe în raport cu ceea ce ni se întâmplă nouă sau celor dragi. Dar, în societățile moderne, persoanele...
antidiabeticele noi

Antidiabeticele noi care reduc riscul de AVC

0
• Persoanele cu diabet au un risc de 2 ori mai mare de accident vascular decât persoanele fără diabet. Antidiabeticele tradiționale reduc glicemia, dar nu și-au dovedit niciodată eficiența în reducerea riscului de accident...

Abonează-te la newsletter

Pentru a primi pe email cele mai noi articole și anunțuri speciale, abonează-te la newsletter-ul nostru săptămânal!

Promitem că nu-ți trimitem spam.
- Anunț -

Urmărește-ne

2,349FaniÎmi place
2,482CititoriConectați-vă
23,214CititoriConectați-vă
- Anunț -