Tabbouleh sau salata de patrunjel: reteta clasica si variante

Tabbouleh sau tabouli este o salata de patrunjel cu specific arab care se potrivește de minune cu platourile reci de servit în serile cu prieteni la masă. Platourile reci din care gustă toată lumea, numite și mezze, pot conține, atunci când au specific mediteranean, humus rețeta clasică sau diferite variante, pasta de avocado, legume natur și legume gratinate, pește în diferite variante. Pe un asemenea platou se potrivește salata tabbouleh sau tabouli care de obicei se face cu bulgur.

De data aceasta, am preferat să încercăm o variantă de tabbouleh cu fasole roșie. Deosebirea față de rețeta clasică este că am înlocuit bulgurul cu fasole roșie din conservă, restul ingredientelor rămânând la fel.

Pentru comparație vom pune la final și rețeta clasica de tabbouleh cu bulgur.

tabbouleh

Tabbouleh sau salata de patrunjel

Ingrediente

Pătrunjel: 4-5 legături
Roșii medii: 4 bucăți sau echivalentul în roșii cherry
Castraveți proaspeți: 2 bucăți
Ceapă roșie sau șalota: 1 bucată
Fasole roșie: 1 conservă de 400g
Pentru dressing: suc de lămâie, ulei de măsline, sare, piper

Preparare

Fasolea se scurge de lichid într-o strecurătoare și va astepta până ce pregătim celelalte ingrediente.

Specificul tabbouleh este că toate componentele se taie foarte fin (mult mai fin decât am reușit noi în varianta cu fasole roșie), cu un cuțit suficient de ascuțit. Iar pătrunjelul, cel mai bine se mărunțește în blender.

Fasolea roșie o adăugăm întreagă.

Punem toate ingredientele într-un bol și-i potrivim gustul cu sare, ulei de măsline și suc de lămâie proaspăt stors.

Am servit această variantă de tabbouleh cu pasta de avocado cu dovlecei și cu lipie caldă. A fost un dejun delicios și foarte ușor. Datorită sucului de lămâie care se găsește în ambele preparate totul a devenit foarte fresh.

Ingrediente pentru rețeta de tabbouleh clasică

Suzy de la The Mediterranean Dish, crescută pe malul Mediteranei la Port Said și specialistă în rețete sănătoase, ne dezvăluie varianta clasică de tabouli cu bulgur.

1/2 cană bulgur extrafin
4 roșii tăiate cubulețe mici
1 castravete tăiat cubulețe fine
4 fire de ceapă verde tăiate fin
sare, suc de lămâie, frunze de mentă, piper, ulei de măsline

Related Articles

Rămâi conectat

1,847FaniÎmi place
17,454CititoriConectați-vă
- Advertisement -

Articole recente